От нас не си тръгват, от нас изостават

От нас не си тръгват, от нас изостават

Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел. Албер Камю



От нас не си тръгват, от нас изостават


Всеки има своя собствена височина на полета.

Врабчетата летят с врабчета, гълъбите - с гълъби, лебедите - с лебеди, орлите - с орли.

Ако орелът вземе в своя полет гълъб, то гълъбът ще трябва да лети не на своята височина и не с обичайната си скорост. Рано или късно всеки ще се върне на своята траектория на полета.

Природните дадености на човека не се променят. Малкото изключително рядко преодолява ограниченията в името на голямото.

Ако подържате връзка, поради която е трябвало да снижите типичните за вас височина и скорост, ако усещате, че трябва да летите по-нататък - летете.

Единственото възможно чудо, което може да превърне, да трансформира, да преобразува малкото в голямо, да превъзмогне различията, да разруши стереотипите на привичните филтри на възприятията - това е Срещата.



Но чудото на Срещата е неосъществимо без готовност да се изгуби привичното в името на Неивестното, без пределна откритост.

Понякога се случва така, че по време на пика на емоционалния подем, ние решаваме да се открием и да се доверим на Живота, но след това се включва умът и често съжаляваме за решението си.

А съжалилият за своята откритост, за предприетия риск да Живее, занулява достигнатите заради тази решителност резултати.

Ето защо не чакайте никого. Летете на своята височина, към своите, със своите.

Както казва един мой познат, който много години инвестира в развитието и растежа на другите: "От нас не си тръгват, от нас изостават." В същия тон ще добавя и аз: "При нас не се връщат, нас ни догонват."



източник: ОТ НАС НЕ УХОДЯТ, ОТ НАС ОТСТАЮТ
У каждого своя высота полёта.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.