Обичате ли  да рисувате? Едно от нещата за които съжалявам е, че не умея да рисувам или не толкова добре колкото ми се иска. Може би, ако в детството ми някои неща бяха се случили по друг начин  сега щях да съм по-умела. Затова подкрепяхме децата в това да рисуват. От книжки за оцветяване до избора на качествени бои, моливи, блокчета… до посещения на изложби. Спомням си дъщеря ми беше малка, на около 3 годинки когато с червен тебешир нашари туко що боядисаната стена с бял латекс. Трудно, но не й се скарах. Та стената беше едно голямо бяло платно което можеше да стане цветна картина. Е малко по-късно имаше още една ръка латекс.

Затова когато видях тази подборка в адме.ру решихме да я споделим с вас. Защото рисуването е полезно, забавно и креативно.

Рисуването е радост за децата, особено когато си имат компания в това занимание. То е забавен начин на общуване между деца и родители и за сближаване. И със сигурност сте изпадали в затруднение когато детето ви помоли да нарисувате пате, зайче или кораб.

Тези рисунки са отличен начин да предизвикате интерес в детето към математиката и към творчество, като им предложите да дорисуват цифрите. Дали е лесно и колко добре ще се получи зависи от вложеното време и желание. Но може да е интересно. Опитайте!

 

cifri risunki 2

Зайче


cifri risunki 3

Петле


cifri risunki 4

Коала


cifri risunki 5

Кораб


cifri risunki 6

Гълъб


cifri risunki 7

Кълвач


cifri risunki 8

Делфин


cifri risunki 9

 Щъркел


cifri risunki 10

Кокошка


cifri risunki 11Пате


Източник: My creative corner