Детските книги

Детските книги
На 2 април е роден Андерсен.

На 2 април е ден на детската книга.

Ние имаме едно важно задължение да четем на нашите деца, на нашите внуци и да ги научим да обичат книгите.Това са книгите на нашето детство. Детските книги с които порастнахме. Разглеждахме. Сричахме по тях. Четяха ни от тях и се научихме да четем по тях. И ги пазим като мил спомен.

 И ако това не е достатъчно за да четем на нашите деца и да ги научим да обичат книгите, за да бдат успешни и щастливи хора. Ето какво казват по въпроса учените:

"Според последните изследвания на педагози и хора, които се занимават с детско развитие, четенето е основата, върху която стъпва интелектуалното развитие на всяко дете и то трябва да бъде стимулирано от най-ранна възраст, така че апелираме към родителите да започнат да четат от самото раждане. Тук не става дума да учим децата да четат, а да им четем, за да искат по-късно те сами да четат. Трябва да изградим отношение към книгата. Книгата дава възможност чрез набора си от нови и непознато думи, които детето няма как да чуе в ежедневието си, да направи много важни връзки със света, които ще му помогнат в развитието му по-нататък".

https://web.facebook.com/gotvarstvo/photos/a.281274833980.141181.243068313980/10155632558363981/?type=3&theater

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.