Добрите майки имат куп чинии за миене, мръсен под и щастливи деца.


Ако има нещо по-любопитно от Деня на лъжата, който отбелязваме на 1 април, то има и 10 август. Световен ден на мързела се отбелязва от сто години на 10 август, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се излегнали на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа или просто си четете книжка в парка.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. За много съвременни хора мързелът е движеща сила на прогреса. Кой е измислил дистанционното, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора?

Не случайно народът ни има една мъдрост - Накарай мързеливия на работа, за да те научи на акъл.

И още
- Не се превръщай в роб на къщата си. Бърсането на прах не носи спомени.

- Ако видиш някой да си почива, седни и му помогни. Не забравяй, че мързелът е помогнал на хората да измислят дистанционното на телевизора, миялната машина и доставката на храна.

Любопитно: В Черна гора през август 2018 проведена шестата поред Мързелива олимпиада, в която взеха участие 15 черногорци и трима жители на Сърбия. Първото място беше разделено между четирима представители на Черна гора, които поставиха олимпийски рекорд с 49-часово лежане. Той започна още събота сутринта. Наградата за победителите е в размер на 400 евро в брой и подаръци на същата стойност.
"Тъй като подобрихме рекорда по мързел, решихме заедно да станем и да си поделим наградата. Аз съм член на спортния клуб "Спартанци" в Подгорица и бягам без проблем по 50 километра. Но ми се оказа трудно да лежа 50 часа. Защото, когато бягаш, можеш да спреш, а когато лежиш – не", заяви финалистката в съревнованието Милка Додерович.