Да повторим маскимата на новото време, че 50-те са новите 30, а 70-те са новите 40.
И има поне една жена за която това важи в пълна сила - Мадона.
За първи път чух нейното име в края на 80-те, така звучи и днес през 2018. Една жена, която пее и танцува. И днес е една жена, която пее и танцува. И изглежда толкова добре!

Мадона никога не остава незабелязана.

Още с издаването на дебютния си сингъл "Everybody" през 1982 г. Мадона се превръща в глобално явление. И не дава признаци да забави темпото с годините.

Откакто издава едноименния си албум през 1983 г., Мадона е продала над 300 милиона диска и е направила 10 концертни турнета. Това й донесе признание от Книгата на рекордите на Гинес за певицата с най-големите продажби за всички времена.

На бала в Института по костюмите към музея "Метрополитън", Мадона заяви: "Хората казват, че съм скандална, но мисля че най-скандалното нещо, което съм направила е, че още съм тук".


Мадона променя стереотипите за по-възрастните жени непрекъснато и се изправя срещу остарелите представи за това, че жените на години не трябва да говорят открито за сексуалността си.

Когато получи наградата "Жена на годината" на "Билборд" през 2016 г., Мадона изброи в благодарствената си реч правилата, които се е очаквало да спазва като певица.
"Не остарявай, защото възрастта е грях“, каза тя. „Ще те критикуват, хулят и определено няма да звучиш по радиото".
През 2018 г. Мадона каза в интервю, че никога няма да престане да се противопоставя на тези норми, с които се очаква да са съобразяват жените на години.
"Кой измисли тези правила? Кой казва това? Ще продължа да се боря“, каза певицата пред "The Cut". „До 10 -20 години всичко ще се нормализира. Хората ще млъкнат."
Мадона продължава да променя стереотипите, като се започне с откритостта за сексуалността си, представата за тялото и се стигне до огромното въздействие на творчеството й.

Мадона - жената, която доказа, че възрастта не е грях


NEW YORK, NY - MAY 07: Jean Pul Gaultier and Madonna attend Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City. (Photo by John Lamparski/Getty Images)

Мадона е най-богатата певица, работеща в САЩ - със състояние от 600 милиона долара. След нея са Селин Дион с 400 милиона долара и Барбра Стрейзанд.
Най-популярната песен на Мадона в Спотифай е "Like a Virgin". Следват "Hung Up" "Holiday", "La Isla Bonita", "Like a Prayer".

Най-дълго в класациите се задължа албумът ѝ "Immaculate Collection".

Пре 2017 г. Мадона се снима лично в реклама на собствената си козметичната линия MDNA Skin с красиви предизвикателни снимки по кожено бельо и клип, който доказва, че сексапилът е втората й природа.

Мадона се поддържа във форма, като прекарва във фитнеса по 5 часа на ден.

Мадона – жена и майка