Какво: Фестивал на хвърчилата
Къде: фара на нос Шабла
Кога: 22 септември 2018 г.

Осмото издание на Фестивала на хвърчилата ще се проведе днес южно от фара на нос Шабла в местността „Малкото море“.Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от Община Шабла и Зеления образователен център в крайморския град.

Фестивалът на хвърчилата край Шабла ще предложи арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали, био пазар, пешеходни екскурзи до Тюленово и Тузлата и сцена за изява на всички посетители. Край морето ще се проведат и демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, изработени от участниците.

Гостите ще могат да посетят био пазар, където местни производители ще предложат екологично произведени местни продукти - плодове, зеленчуци и мед.

Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово. Всеки ще има възможност да се изяви и позабавлява на открита сцена. 

Според организаторите това е един прекрасен празник за всички свободни души, за всички мечтатели и за всички, които търсят усещането за безграничност и пространство.