Безплатни прегледи за акне

Безплатни прегледи за акне
Какво: Безплатни прегледи за акне
Къде: 38 града в страната
Кога: от 8 до 12 октомври 2018 г.

300 дерматолози с безплатни прегледи при акне


От 8 до 12 октомври над 300 дерматолози от 38 града в страната ще преглеждат безплатно пациенти с акне в рамките на образователната кампания #Заедно сме в борбата срещу акнето. Прегледите стават с предварително записване, а изборът на специалист можете да направите на bioderma.bg.



Кампанията цели да привлече общественото внимание към това кожно заболяване, което засяга до 90% от тийнейджърите и 50% от младите хора над 25 годишна възраст. Задачата, която си поставят организаторите е да помогнат на младежите и техните родители с достоверна информация и съвети, както и да популяризират ключовата роля на дерматолога в лечението на акне. Основни послания на кампанията са превенцията, ранното лечение, нуждата да се търси помощ от специалист-дерматолог и че акнето е лечимо кожно заболяване.

Кампанията е целогодишна и включва беседи с ученици, разпространение на информационни материали за пациенти с акне и информационно-медийно съдържание.

Акнето е най-често срещаното многофакторно кожно заболяване. Последните открития в областта на акнето са ключовата роля на диссеборята (качествена промяна в състава на себума) и все по-честата поява на възрастово акне (при мъже и жени над 25 годишна възраст).

Сред най-често допусканите грешки е очакването, че акнето ще отмине самò. Препоръката е да се избягва самолечението и стискането на пъпките, третирането с агресивни продукти като спирт и сапун, които пресушават кожата и променят нейното pH. Нелекуваното акне в среден и тежък стадий може да продължи години и често води до трайни хлътнали белези и пигментни петна по кожата, които остават като стигми за цял живот и се отразяват на социалния живот на пациента.

Акнето влияе на самочувствието, професионалните взаимоотношения и общуването с противоположния пол.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.