Оставка

Оставка
Вместо увод: През 2017 г. живеехме в Барселона. На един от празниците през април - този на който традицията повелява да се подаряват книги и червени рози, направихме велопреход до една градче. Улиците бяха изпълнени с хора, много хора, които се разхождаха, разговаряха... И много хора в инвалидни колички.
Не, в Барселона няма повече инвалиди отколкото в София. Или в който да е друг град на Европа. Просто има условия за тези хора да излязат на улицата, да се движат, да общуват, да ходят на работа...
В София улиците са опасни и за хората, които имат нормална двигателна активност. Какво остава за тези, които са в инвалидна колички. Те стават затворници на дома си, скрити от нашите погледи... И е благословия, ако има кой да се грижи за тях и да ги обича.

Системата ни убива
Като майка на две деца, живи, здрави и успешни, проблемите на децата инвалиди са нещо, което остава далече от погледа ми. Така функционира системата, че замита проблемите под килима на информационно замърсяване, фалшиви новини и апатия. И излизат само покрай някой пореден скандал. Мнозина от нас помнят скандала с децата в Могилино... Много от нас знаят, че майките на децата с увреждания са пред Парламента.

През 21 век България не може да случи на политици. Повечето министри в 3-то правителство на Борисов са хора, които открито ни показват липсата на професионализъм и на морална етика. Такива са и "патриотите". Валери Сименов влезе в новините с това, че ходи да измерва шума в заведенията край морето.

Г-н Симеонов, нямам нищо против "Маймунарника" в Борисовата градина в центъра на София да вдига шум. (Това е до дома и не веднъж хора от района са се оплаквали) Стига да знам, че там може да стигне и да се забавлява и дете с увреждания. Но мисля, че с инвалидна количка до там не може да се стигне, защото на мен ми се налага, ако съм с колелото да го вдигам на няколко пъти за да го пренеса. И това в центъра на София! такива са условията.

Но това с което ще остане е изказването за майките на деца инвалиди.

Събитието е на 22 октомври 2018 с начален час 12.00 до подаване на оставката на В. Симеонов.

Оставка на вицепремиера Валери Симеонов!


Недопустимият коментар на вицепремиера е по повод Закона за хората с увреждания – част от социалния пакет, за който настояват протестиращите родители. „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“, заяви той пред камерата.

Хиляди заявиха, че искат оставката на вицепремиера Валери Симеонов и ще настояват за това в протест пред Министерския съвет в понеделник. В интернет тече и подписка със същото искане. Гневът им се събуди, след като Симеонов си позволи публично в телевизионно интервю да нарече протестиращите майки на деца с увреждания „кресливи жени с уж болни деца“.

Премиерът Борисов се извини и призова заместника си да направи същото, без да коментира призива за оставка. Самият Симеонов отказа да се извини и настоя, че говори истини, от които боли.

На кого е нужно извинение на думи?
"Протестът ще продължи до подаването на оставката на Валери Симеонов! Носете си топли дрехи и храна", категорични са отвратените от думите на заместника на Бойко Борисов в правителството.

Към протеста на майките се очаква да се включат и недоволните от качеството на ремонтите в София и управлението на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Те се събират пред Столична община също в понеделник в 12 часа и оттам ще се насочат към сградата на правителството.

Допълено на 24 октомври

 "На проведения коалиционен съвет при министър-председателя беше обсъден въпросът, свързан с медийната кампания по повод мое изявление и ежедневните протести пред МС. В тази връзка, по настояване на коалиционния съвет, аз поднасям своите извинения на всички, които са били засегнати или са се почувствали обидени"
КОЙ БИ ПРИЕЛ ТАКОВА ИЗВИНЕНИЕ?!?

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.