Много хора мислят, че „властна“ е лоша характеристика за жена. Никой не обича кучките, но… не е точно така. На всеки мъж му е приятно да се чувства значим, да раздава задачи, а не да ги изпълнява. Затова жените „шефове“ обикновено се възприемат като нещо негативно. Но в този характер има и преимущества. Властните момичета са амбициозни, никога не правят компромиси и това, вероятно, е най-ефективният начин да се живее.

Властният характер се отразява във всички аспекти на живота. Защо това е хубаво, а не лошо?

Те не се страхуват да казват това, което мислят
Жените с характер без колебание ще ви споделят какво им е в главата и това е правилно.
Всеки човек има право на лично мнение, на някои им е по-добре, когато изразяват своята гледна точка, а не я премълчават.
Тези жени се чувстват по-комфортно когато изяснят своята гледна точка, а не я премълчават.
(Отклонение: Бабата на съпруга ми казваше, че една жена трябва да мълчи, но да стане така както тя иска. Да му помогне да се случи.)

Не бягат от проблемите
Те не заобикалят и не се крият от проблемите, а се опитват да ги разрешават. Затова имат по-голям житейски опит от другите жени, натрупан от действия, грешки и победи.

Да са властни е естествена черта на характера им
Те не демонстрират, че са силни и властни, просто са такива. Изглежда, те се раждат с нещо, което не всеки може да постигне в живота си.

Нямат проблем със самоувереността
Те са достатъчно уверени в себе си, за да отстояват своите възгледи.

Те знаят на какво са способни и продължават да се развиват
Тези жени никога не се съгласяват да приемат нещо, по-малко от това, което може да се постигне и винаги са устремени към успеха. Те не спират докато не завършат започнатото, не търсят оправдания и отлагания, а искат да видят резултата.

Умеят да преговарят
Те умеят да преговарят и това ги прави успешни в живота и в бизнеса. Умеят да сключват сделки.

Няма да позволят животът да премине покрай тях
Те не са способни да стоят дълго на едно място. Винаги са готови да грабнат нова и вълнуваща възможност. Всичко, което правят, е весело и интересно.

Винаги са подготвени
Те са наясно със своите способности и са готови да излязат от всяка ситуация. Не е невъзможно да бъдат изненадани – каквото и да правите, винаги ще са две крачки напред.

Не следват общите правила
Всъщност, те не следват никакви правила, освен своите собствени правила.

Не се страхуват да ви посочат грешките
Повечето хора се възпират да казват истината, защото не обичат да обиждат и нараняват другите. Но когато става въпрос за властните жени, това съвсем не е така. Те не филтрират своите думи, казват това, което е на сърцето им и това е страхотно.

Те искат да достигнат максимума
Без значение за какво става дума, те винаги се раздават на 110 процента. Никога няма да ви се наложи да се притеснявате, че властната жена няма да се справи с нещо. Тя е последователна, концентрирана, умна и енергична.

Не ви карат да вземате трудни решения
По принцип в отношенията в една двойка мъжът е този, който се опитва да разреши всички сложни въпроси. Но с властните момичета нещата не стоят така – те могат да вземат решения и да поемат отговорност.

Те излъчват чувство на сигурност
Спомняте ли се когато се запознахте с нея. Може би сте усетили чувство на спокойствие и лекота. Е, така ще бъде винаги! С жени, които могат да поемат отговорност, се живее приятно, леко и удобно.

Те знаят къде искат да ядат и какво да поръчат
Тя никога няма да ви каже, че не знае какво иска. Тази жена избира лесно и без колебание.

Безкомпромисни са
Те никога няма да позволят на своя партньор да бъдете друг, освен себе си. Ще стане неговия най-голям фен, мотиватор и поддръжник, по всяко време.

Винаги са готови да пробват нещо ново
Тези жени остават любопитни за цял живот. Хвърлят се храбро в преследването на нови впечатления. Те обогатяват живота на близките си.

Никога не се срамуват от това, което правят
Това е още един важен аспект в отношенията им с мъжете.

По идея и превод на Ashley Fern, Why Bossy Girls Are Better At Sex, Lifе Relationships And Business

photo: Мерил Стрийп в Дяволът носи Prada