Астро календар май

Астро календар май

Астро календар май 2019На 1 май Сатурн става ретрограден до 17 септември 2019
Ретроградният Сатурн призовава към задълбочено проучване на собствения бизнес и собствените дела. В такъв момент е добре да се обобщават професионалните резултати, сериозно да се учи и да се усъвършенстват личните умения. Не се препоръчва започването на нови, мащабни проекти, по-добре е да се довърши започнатата работа.

На 5 май Новолуние в Телец
По новолуние в Телец можете да направите успешен ритуал за сбъдване на желания, свързани с материалната страна на живота, както и с волята, устойчивостта и реализма. Вземете семена от любимо цвете или растение, или малко растение за разсад и го засадете. Докато го засаждате му пожелайте да ви помогне в реализацията на вашите намерения. Всеки път когато поливате растението визуализирайте вашето желание.
Новолунието в Телец ще ви помогне да напредвате стъпка по стъпка без да изгубите целта от обсег.

Мъдростта на елемента Земя се изразява в практичност, търпение, подреденост, приложно знание, преподаване, знание от символите, ритуали, церемонии за придобиване на мъдрост, използване на магия за ежедневни дела, физически труд, управление на пари и притежания.

Това е време за осъзнаване. Време на стабилна енергия, която ще ни помогне да подобрим и увеличим всичко, за което работим през цялата година, особено професионално.Астрономическа справка
В началото на месец май Слънцето изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 4 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 5 ч. и 52 мин. и залязва в 20 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 5 мин.

Месечна метеопрогноза за майАстрономически календар майФази на Луната май 2019 г.
Новолуние – 05 май, 01:46 часа
Първа четвърт – 12 май, 04:13 часа
Пълнолуние – 19 май, 00:12 часа
Последна четвърт – 26 май, 19:34 часа

На 6 и 7 май ще бъде максимумът на звездния поток Ета-Аквариди. Ще падат между 20 и 40 метеора на час, които ще се характеризират с дългите си огнени опашки. Заради сравнително ярката Луна по това време, най-вероятно ще може да зърнете само 1-2 метеора на час.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.