Астрономически календар април

Астрономически календар април
Според астрономическата справка в началото на април слънцето у нас изгрява в 7 часа и 9 минути, и залязва в 19 часа и 52 минути. Продължителността на деня е 12 часа и 43 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 6 часа и 23 минути, и залязва в 20 часа и 25 минути. Продължителността на деня е 14 часа и 2 минути.

Астрономически календар април 2018


Фази на Луната април 2018
8 април 2018 - 10:18:48 ч. - последна четвърт
16 април 2018 - 04:58:15 ч. - новолуние
23 април 2018 - 00:46:44 ч. - първа четвърт
30 април 2018 - 03:59:23 ч. - пълнолуние

Пълнолуние в Скорпион
На 30 април в 3:59 часа започва пълнолуние в Скорпион.
От днес и през следващите два дни ще сме под влияние на най- катарзисното Пълнолуние в годината, което ще се осъществи по оста Телец – Скорпион.
Както всяко пълнолуние периодът ще се характеризира с по-емоционални и значими събития, а знакът на Скорпиона ще подсили нашата емоционалност. Пригответе се за промени както в личен план, така и в професионален. Възможно е да ни се наложи да се разделим с определени хора или различни аспекти от живота ни, за да може да се освободи място за новото, по–градивното и по–положителното. За да направим място на новото, трябва да пуснем старото да си отиде. Пълнолунието в Скорпион е подходящо време да се разделите с порочни практики, негативна енергия и неподходящи хора, с които искате да се сбогувате отдавна, но все не намирате сили.Вечерта между 22 и 23 април ще бъде максимумът на метеорния поток Лириди. След полунощ луната ще е залязла и няма да пречи на наблюдението на падащите звезди, чиято бройка ще е около 20 на час.

Радиантът на метеорите от този поток (привидната точка, от която се появяват) се намира в съзвездието Лира, откъдето произхожда и наименованието му. Метеорният поток Лириди е образуван от отломки от кометата с дълъг период C/1861 G1 (Тачър), на която са необходими около 415 години да обиколи Слънцето. Наблюдавани от над 2600 години, Лиридите са един от най-старите известни на човечеството метеорни потоци.29 април - следващата западна елонгация на Меркурий. Планетата ще се вижда ясно преди изгрев.

Първата половина на април е много активно време, защото Слънцето и Меркурий в Овен образуват аспект с Марс, Сатурн и Плутон в Козирог. Планетните влияния дават изобилие от енергия, правят ви динамични, смели, изпълнени с инициативи. В същото време трябва да бъдете внимателни, защото аспектите са напрегнати и не всичко ще се получи гладко. Втората половина на месеца обещава да бъде малко по-спокойна.

От 23.03. до 15.04. 2018 Меркурий се движи ретроградно през знака Овен


Времето не е подходящо за нови начинания, но е добро за работа, която изисква повишено внимание и съсредоточеност, а също и за възстановяване на незавършени проекти. Вие може да забележите, че делата се развиват бавно или ще срещате препятствия, но не трябва да се опитвате да ускорявате естественият ход на събитията.

Новолунието на 16 април 2018 ще бъде в Овен в съвпад с Уран. В живота ви ще се случи нещо ново, защото Уран е планета на промените. За да се радвате на възможностите, които идват, трябва да оставите миналото и да бъдете готови смело да прекрачите извън пределите на обичайното. Мислете желания, градете планове за бъдещето и вярвайте в себе си!

Ретроградният Меркурий, който започна на 22 март приключва на 15 април и влиза във войнствения Овен. Трябва да останем внимателни до 3 май, когато Меркурий ще излезе от ретроградната си сянка. Така че преглеждайте документите си, четете малките букви на договорите и етикетите и внимавайте да не забравите нещо или да пропуснете срок.

Новолуние в Овен настъпва на 16 април в 4:57 ч.
Овен е първият знак от зодиака, затова и новолунието в Овен има най-мощната сила за обновяване и постигане на целите. Особено ако са лични цели, свързани със самите нас и амбициите ни. Сега е момента да опитаме нещо ново – по нов начин или по нов път да вървим към целите си. Куражът ни идва отвътре, изпълнени сме с идеи и желания, вътрешната ни пролет ни кара да цъфтим във всяко отношение. Пролет навън, пролет в нас. Ако имаме мечта, сега е моментът да я осъществим, да се борим за нея с увереност.

На 20 април 2018 Слънцето преминава в Телец, подчертавайки материалната и финансовата страна на живота. Настъпва подходящо време за любов, както за укрепване на съществуващите отношения, така и за търсене на нова половинка, ако все още сте сами.

Пълнолунието на 30 април 2018 година е в Скорпион, когато пълната Луна образува съвпад с Юпитер. Пълната Луна повдига темите за образование и пътуване, а Скорпион допълва и финансите.

Хороскоп за месец април 2018 г.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.