Астро календар юли

Астро календар юли
В нощта на 31 юли срещу 1 август Марс ще се приближи максимално до Земята. Средното разстояние между Земята и Марс е 225 млн. километра, но днес в 22:45 ч. българско време Червената планета ще бъде на 57 милиона и 600 хиляди километра от нас. Този момент ще бъде видим от Северна и Южна Америка, а вероятно в първите минути на 1 август и от българските любители-астрономи.В нощта на 27 юли ни очакват две интересни и редки астрономически събития

  • Пълнолунно затъмнение 

  • Марс в опозиция (планетата ще е в противоположна посока на Слънцето на небето, гледано от Земята).

  • Ретрографен Меркурий


На 27 юли е пълнолуние, като от 23,20 ч ще може да се наблюдава пълно лунно затъмнение - най-дългото за XXI век. Ще бъде почти 4 часа, като пълната фаза ще продължи 102 минути. Ще има и кървава Луна - с червеникав цвят, защото единствената светлина, която я огрява, минава през земната атмосфера и придобива нюансите на изгревите и залезите

Другото явление на 27 юли е свързано с подреждането на СлънцетоЗемята и Марс в една линия, а конфигурацията се нарича опозиция или противостоене. Тогава Марс е най-близо до нашата планета, вижда се цяла нощ и има най-голям блясък, поради близостта.

Най-дългото пълно лунно затъмнение от 100 години насамРетрограден Меркурий - време е за период на корекции


От 26 юли до 19 август Меркурий, планетата на комуникацията, интелекта, мисленето, обмяната на информация, пътуването, отново ще се движи в обратна посока.

Това е период на корекции. Можете да внасяте изменения във всяко направление на живота си.

Какво да Не се прави при ретрограден Меркурий?
Не се започва нищо ново, никакво начинание.
Не е желателно да се подписват договори, документи.
Не е препоръчително да се започват никакви важни делови разговори и преговори.
Не е препоръчително да се сключва брак.
Добре е да се избягва пътуване в чужбина.
Да не се обявява публично намерението за реализиране на проекти.Пик на Аквариди 27 - 28 юли
Метеорният поток Южни Делта Аквариди обикновено е активен между 12 юли и 23 август. Пикът му ще бъде на 27 и 28 юли. При добра видимост поклонниците на небесните спектакли могат да наблюдават около 20 падащи звезди на час.  Радиантът на метеорите от този поток (привидната точка, от която се появяват) се намира в съзвездието Водолей в близост до една от най-ярките му звезди, Делта Водолей, откъдето произхожда и наименованието му.


Новолуние в Рак


На 13 юли в 5:49 часа (11 – число на трансформацията и Плутон) Луната ще изгрее в Рак.
В орбиса на Слънчевото затъмнение ще сме и в следващите дни, при това Новолунието е в точна опозиция с Плутон. Това означава, че в момента активно вървят трансформационни процеси, които неизбежно ще ни променят, на физически, и по-скоро на психологически план.
В същото време в момента има 4 ретроградни планети - Марс, Сатурн, Нептун и Плутон. И те ще влияят значително, като изострят агресията и карат хората да преосмислят миналото и желанията си. Ненужното трябва да се изхвърли, за да се върви напред.
Това е време в което можем да отправим най-съкровените си желания, свързани с областите от живота, управлявани от дома на водната зодия.
В астрологията Ракът отговаря за дома, семейството, емоционалната стабилност, чувствата, инстинктите, сигурността и връзките с околните. Затова, ако искате да промените нещо в изброените аспекти, сега е времето да действате.
Вземете лист хартия и напишете желанията си. Докато пишете, визуализирайте желанието си и си представяйте как то вече се е реализирало. Във Вселената има закон за свободната воля, не може да изпращате към звездите желание за някого друг, а само и единствено за себе си.


Лунна диета юли 2018


Фази на луната през юли 2018:
6 юли 2018 – 10:51:56 ч. – последна четвърт
13 юли 2018 – 05:49:01 ч. – новолуние
19 юли 2018 – 22:53:28 ч. – първа четвърт
27 юли 2018 – 23:21:40 ч. – пълнолуние


Зелена кометa


чиято яркост се увеличи, може да бъде видяна с невъоръжено око през август.
Астрономът-любител Майкъл Йегер успя да заснеме сиянието на кометата PANSTARRS на 2 юли 2018, пише вестник "Мирър". Газовият облак около ядрото на кометата е с диаметър около 260 хиляди километра -  почти два пъти по-голям от този на планетата Юпитер. Този огромен размер я прави лесно забележима със стандартен телескоп.

Сега кометата се движи към Слънцето от Облака на Оорт - гигантска сферична обвивка около звездата ни, където често се образуват комети. Досега кометата PANSTARRS не е навлизала към вътрешните планети на Слънчевата система, което означава, че не е ясно какво ще се случи, когато се доближи до звездата ни следващия месец.

Орбитата й е хиперболична и най-вероятно ще я изведе обратно във външната Слънчева система. Кометата ще се приближи най-много до Слънцето на 15-16 август, когато ще е зад орбитата на Меркурий.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.