Астро календар юни

Астро календар юни
Пълнолуние през юни ще настъпи на 17 юни в 11:18 ч. То се нарича
"Ягодова Луна”
Така се нарича всяко пълнолуние през месец юни. Кръстено е по този начин от коренните жители на Америка, тъй като по това време започва ягодовият сезон. Самата Луна ще бъде оцветена в топъл кехлибарен цвят.
В някои части на света това явление е наричано още „розова луна“, „луната на дългите нощи“, „гореща луна“, както и „медена луна“, тъй като съвпада с предпочитания за провеждане на сватби месец юни.

Лунна диета юни 2019


moon diana ruseva
3.06.2019 г. – 13:59 ч – новолуние
10.06.2019 г. – 09:34 ч – първа четвърт
17.06.2019 г. – 11:18 ч – пълнолуние
25.06.2019 г. – 12:00 ч – последна четвъртЛято е


Астрономическото лято ще настъпи на 21 юни в 18.54 ч. – денят на лятното слънцестоене, който е най-дългият в годината и на нашите географски ширини трае 15 часа и 20 минути. За сравнение, най-късият ден в годината – 22 декември, трае едва 9 часа и 3 минути. Точката на лятното слънцестоене се намира в съзвездието Бик (Телец), близо до границите му с Близнаци и Орион“

Една интересна атракция през последните юнски нощи ще бъде метеорният поток Боотиди, активен от около 23 юни до 2 юли, с максимум за 2019 г. в нощта 27/28 юни около 01.00 ч. българско време.
Най-подходящото време за наблюдение ще бъде от началото на същата нощ до изгрева на Луната в 02:51 ч. (за София). Тогава Луната ще изгрее с 26% осветен диск – стара, с изтъняващ сърп след фаза последна четвърт.
Активността на потока Боотиди е различна в годините и затова е непредвидима. Метеорите от потока са бавни и червеникави, навлизащи със сравнително ниска скорост в земната атмосфера (18 km/s).

На 3-ти юни е Новолунието в Близнаци и отново ще имаме прекрасната възможност да започнем живота отново, по нов начин, да стартираме проекти, дейности, начинания.  Последните дни от всеки лунен месец са подходящи за приключване, довършване и подреждане на започнати дейности. Това определя и посоката на движение: въвеждане на ред, изчистване и освобождаване от всичко излишно, за да се направи място за новото.

Неблагоприятните дни от месец юни. Не започвайте важни дела в тези дни и не провокирайте хората около себе си.

10 юни - На този ден се образува квадрата на Нептун и Юпитер. Това ще се донесе известни спънки в личния ни живот и пропуски на материално и битово ниво.

14 юни - Меркурийй влиза в опозиция със Сатурн, а това е аспект, който усложнява повечето наши действия. Възможно е той да ни постави някакви пречки и прегради. Ето защо не си правете големи големи планове точно за този ден. По-добре изчакайте по-благоприятен момент, за да осъществите плановете си.

16 юни - Меркурий продължава да е в опозиция със Сатурн. Основният отрицателен ефект от тази комбинация от планети - намеса в пътуването и комуникацията.

19 юни - Меркурий и Марс са в опозиция с Луна и Плутон - Тази комбинация ще внесе във вашия живот конфликти, проблеми, кавги, опасност. Не е препоръчително да бъдете на път и в претъпкани места, да спорите с някого, да правите важни неща.

24 юни - Квадрат на Венера, Юпитер и Луна с Нептун - тези планети ви подтикват да не се заблуждавате и да не изпитвате съчувствие към някого или нещо, да не имате големи илюзии в любовта и финансовите дела, да не сте прекалено щедри с чувства и пари.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.