Астро календар юли

Астро календар юли

В нощта на 16 срещу 17 юли  настъпва Частично лунно затъмнени  в Козирог


To е свързано с несъзнателните реакции на хората. Това е частично затъмнение, така че то ще има по-голямо влияние върху отделни хора. Това затъмнение в съединение с Плутон повишава интензивността на емоциите. Въпросите, свързани с работата, личните цели и взаимоотношенията ще излязат на преден план. В това време ще бъдат определени перспективите за следващите шест месеца.

Ситуациите от този период могат да наложат преглед на нашите подходи към делата ни и коригиране на жизнените стратегии. Това време показва ясно онези области от живота, които трябва да бъдат приоритетни, и тези, които трябва да бъдат променени или завършени.

Това затъмнение може да доведе до трудности в кариерата, семейния и домашния живот, във взаимоотношенията с близки и любими.  Oпитайте да намерите мирни начини за емоционално освобождаване и не реагирайте на провокации, за да избегнете конфликти.

Затъмнението е опасно време, защото хората са склонни да вършат действия, за които по-късно могат да съжаляват. Тези дни е по-добре да не се вземат важни решения и да се следват знаците на съдбата и развитието на ситуацияте около тях. Струва си да почакате около седмица след лунното затъмнение, след което отново ще можете да заживеете в предишния ритъм.

Ретрограден Меркурий от 7 юли до 2 август 2019 г.


„Това е времето, в което всеки може да направи равносметка за нещата, които върши, и грешките, които допуска. Защото, оказва се, признатите грешки през ретроградния Меркурий могат да предпазят човека през следващия сложен астрологичен период. Колкото дни е ретроградният Меркурий, толкова години преминават под влиянието на грешките, допуснати при него. Но пък всеки следващ Меркурий дава възможност за поправка”, заяви пред bTV астроложката Алена.

Какво Не се прави при ретрограден Меркурий?


Сегашният ретрограден Меркурий е по-кратък, но пък е придружен и от влиянието на Марс. При такава комбинация са възможни юмручните боеве между хората. Не толкова буквално казано, това означава, че могат да възникнат битови скандал и разправии.

Новолуние в Рак и Пълно Слънчево Затъмнение


Новолунието е период на ново възраждане, пречистване, въвеждане и стимулиране. На Новолуние получаваме възможността да поставим ново начало в живота си в една или друга област.
Новолунието и Пълното Слънчево затъмнение ще активират оста Рак-Козирог като поставят необходимостта от сигурност и стабилност, поемане на отговорности в две важни теми: семейството и работата.

Трябва да имате предвид, че при затъмненията енергиите са много мощни. Това затруднява преценката. В следващите няколко дни след затъмнението е добре да се избягват взимането на важни решения, генерирането на конфликти и агресивната среда. При затъмнение, подтиснатите енергии бликват с голяма сила. Затъмненията могат да предизвикат внезапни събития, чиято цел е да внесат промяна в живота ни, да ни извадят от удобната зона на комфорт. Тези събития изискват сериозни трансформации с цел приключване със старото и даване път на обновлението чрез нови обстоятелства в живота ни.

Астро календар юли 2019


2 юли Пълно слънчево затъмнение
Това астрономическо явление ще предизвика най-голям обществен интерес по света. Затъмнението ще се наблюдава като частично от южните части на Тихия океан и от Южна Америка. Ивицата на пълната лунна сянка ще прекоси южната част на Тихия океан, Чили и Аржентина. Много професионални и любители астрономи от цял свят ще посетят Чили, за да
проведат там своите наблюдения, макар че за тях по време на пълната фаза на затъмнението Слънцето ще бъде на височина едва около 14° над хоризонта.

5 юли - Земята ще бъде в афелий – най-далеч от Слънцето (на 152 104 285 km) в 01h11m.
Тогава Земята се движи най-бавно, около 5 юли всяка година, когато преминава през афелия си.

В нощта на 16 срещу 17 юли Частично лунно затъмнени
Това затъмнение също ще бъде видимо от България. То ще се наблюдава от Азия, Австралия, Индийския океан, Африка, Европа, по-голямата част от Атлантическия океан, Южна Америка и Антарктика

В началото на годината най-ярката планета Венера ще се наблюдава като Зорница над югоизточния хоризонт преди изгрев-слънце. Тя ще бъде видима така до около средата на юли. На 14 август Венера ще бъде в горно съединение, т.е. в най-отдалечената спрямо нас точка от своята орбита (оттатък Слънцето, когато планетата е невидима). От около средата на септември тя ще започне да се вижда като Вечерница – над западния хоризонт след залез-слънце.
През юли и август Юпитер и Сатурн ще са удобно видими над южния хоризонт веднага след свечеряване, на фона на Млечния път.

Пик на Аквариди 30 юли
Метеорният поток Южни Делта Аквариди обикновено е активен между 12 юли и 23 август.
Южни делта-Аквариди (SDA) и алфа-Каприкорниди (CAP) са два потока с близки радианти, намиращи се съответно в съзвездията Водолей и Козирог.
Максимумите на двата потока съвпадат и са на 30 юли.
При добра видимост поклонниците на небесните спектакли могат да наблюдават около 30 метеора, падащи звезди на час.  Радиантът на метеорите от този поток (привидната точка, от която се появяват) се намира в съзвездието Водолей в близост до една от най-ярките му звезди, Делта Водолей, откъдето произхожда и наименованието му.
В нощите около 30 юли 2019 Луната ще бъде във фази, близки до новолуние, и няма да пречи на наблюденията.

Фази на Луната юли 2019 г.
2 юли 2019 22:17:19 ч. – новолуние
9 юли 2019 13:55:59 ч. – първа четвърт
17 юли 2019 00:39:26 ч. – пълнолуние
25 юли 2019 04:19:10 ч. – последна четвърт

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.