Как да намалим напрежението


Нашият живот е изпълнен със стресови ситуации, стрес и ситуации, които не зависят много от нас. Тогава се появява раздразнителност, безсъние, нервни сривове, загуба на работоспособност и творчески потенциал. Как да се справим с такива симптоми? Има ли проверени методи, които да намаляват стреса?

Най-добрата техника за справяне със стреса е движението, активното движение и правенетото на упражнения. Съществуват група упражнения, които са специлано разработени за да смъкнат напрежението от определни групи мускули. Такива упражнения има в йога, тай-чи, в източната медитация. Достатъчно е само утрото да ви започва с комплекс "слънчеви упражнения" и денят ще ви е по-малко тревожен.

Следващата стъпка е самовнушението. Може да е молитва, може да е мантра, може да бъде автогентренинг или самохипноза - важен е разултата - да се почуствате по-спокойни, чисти и можещи след това. Понякога това може да направи една добра дума или усмивка.

Една добре действаща техника е да легнете, облечени в удобна дреха, да се отпуснете по гръб, да затворите очи и да си представите едно зелено поле и цъдналите макове в него, може да си преедставите и синевата, едно синьо небе, синьо и ведро, да чуете пеенето на птиците ... И ще усетите как отрицателната енергия напуска тялото ви.

За намаляване на стреса също така помага и една топла вана. Самата вана си е удоволствие - запалените свещи, ароматните соли, чаша вино, хубава книга ... за да бъде полезна ваната и за отпускане е хубаво да добавите валириана, билка или тинкутура. И ваната не трябва да бъде повече от 15 мин.

Вечер преди сън помага чаша топло мялко с лъжичка мед.

3-things-to-reduce-stress

Тайната:

Без да прозвучава като американска реклама, три са нещата, които могат да ни помогнат за намаляване на стреса:

1. Здравословно хранене

2. Активно движение

3. Добър сън