Дрес код в облеклото за офиса - есен


С настъпването на есента започва сезона на активното пазаруване (всъщност много често влизаме в магазина при първото застудяване, когато трябва да намерим нещо топло и удобно и представително за всеки ден) Трябва да се изберат нови обувки, дрехи, аксесоари, които да следват модните тенденции на новия сезон. Не трябва да се забравя и за деловия гардероб, който задължително трябва да бъде обновен. Какво облекло да изберем за офиса тази есен? Дори в рамките на строгия офис дрес код може да се опитва с нови съчетания, цветове и аксесоари в различни стилове.

Това са пет стилни образа за офиса, за всеки ден от работната седмица. Дрехите и аксесоарите са достъпни. Една делова жена трябва да има задължително една черна рокля, едно манто и едни обувки, това е задължително, като роклята може да е по-скъпа и от палтото. Останалото е въпрос на стил и увереност, а той не се купува с двеста лева дадени за един костюм.

понеделник - мъжки стил
Жената в мъжки вещи не излежда женствено? Не е така! милитари стилът е една от тенденциите на есен 2010. Много от дизайнерите включват в колекциите си много подобни елементи в дамския гардероб. Понеделник е най-натоварения ден от седмицата, с най-много очаквания и от деня и от нас, затова трябва да се чустваме удобно и непринудено - модните акценти за тази есен - свободна риза на каре, пантолони (класика, които са за повече от един сезон) и най-удобните обувки - стилни мокасини с връзки.

fallof-poned

вторник - ретро
Марк Джейкобс (Marc Jacobs) ни убеждава, че тази есен ще се върнем в 50-те години и ще се влюбим в роклите с богата пола и удобните обувки на нисък ток (споменете си как изглежда Мерелин Монро на снимките - колко е женствена и колко много обещания внушава). За гардероба на деловата жена този образ е много елегантен - семпла рокля, разкроена в долната част, болеро в същия нюанс и обувки на нисък ток.

fallof-vtrornik

сряда - женственост без компромиси
Сряда е ден за който се планират важни срещи, конференции и безупречният делови вид е задължителен, без излишни детайли - елегантна делова жена. Дали една жена може да внуши уважение с външния си вид - да, след това започва разговорът, но първото впечатление е много важно. Това се постига винаги успешно със съчетание от бяла риза и пола, тип молив (права или леко стеснена по тялото пола с дължина до коленете) и задължително обувки на висок ток!

Вариант е удобните обувки балеринки да са в чантата (улиците не ни позволяват да се ходи на висок ток, затова този вариант е препоръчителен)

fallof-sreda

четвъртък - пастелна цветова гама
Бежово (цвета на камилите и пясъка на пустинята), нежнорозово и бледосиньото са едни от хитовите цветове на есен 2010. Може да се съчетаят широки джинси или дънки, блуза в нежнорозово и обувки от кадифе. Кадифето е толкова актулано този сезон и го има и при обувките и при чантите.

fallof-chetvyrtyk

петък - total black look

Петък е! И уикендът започва в петък вечер - може да е среща в ресторант, кафе, може да е вечер за театър ... Затова да изберем вечната класика - черното. Много дизайнери залагат тази есен на total black look. И така кадифе и то черно кадифе - класика и удобство - предложението е от асиметрично сако, рокля от черно кадифе и обувки тип балеринки в цвят леопардова кожа (едно от смелите предложения за този сезон, което предизвиква въпроса как да се съчетава този десен и не се ли иска смелост за да се носи). Ако за петък вечерта сте планирали театър или ресторант сменяте осбувките с високи токчета. А едно бежу добавено към толкова класика в черно и елегантни обувки ви гарантират, че ще бъдете оценени от всеки.

fallof-petyk

по идея и снимки на womanjurnal