Мечти, мечти ... колко време минава в мечтаене и в очакване на нещо да се случи. И колко е по-лесно когато нещата се правят за да се случат. Едно доказателство защо не трябва да си пилеем времето в емоции по очакването на нещо, което може и да не се случи. Учените от универстета в Харвард доказаха, че мечтите са вредн.

Изследванията показват, че в мечти и мечатене човек прекарва около 46,9% от своето време. Като тази мечтателност не само пречи на работата, но и прави човекът нещастен.

"Когато витаем в облацитe, ние се чустваме по-зле и се радваме по-малко" казват експертите и допълват, че най-щастливите моменти са когато комуникраме с приятелите си.

Waiting In DreamsКартината е на Stella Im HultbergИзследването е проведено с 2 250 доброволци от цял свят и изводите сочат, че когато човек се губи в мечти той става по-нещастен и губи представа за времето.

Също така е установено, че човек се отдава на мечти когато слуша музика, играе, почива или стои пред компютъра.  И най-малко мечтае когато чете, гледа телевизия и по време на секс.

------------

за изследването прочетенов The Telegraph

Хората прекарват близо половината време, в което са будни, във фантазиране, сочат резултатите от проучване на американски експерти по човешкото поведение. Изследването е проведено посредством приложение на мобилния телефон, което записва настроението и мислите на участника в различни часове от деня.

Резултатите показват, че съзнанието ни се откъсва от заобикалящата ни среда и належащите задачи за 47 на сто от времето, в което сме будни. Досега се смяташе, че средно всеки от нас фантазира през 90 минути.

Според доктор Матю Килингсуърт от университета Харвард проучването доказва, че съзнанието ни в голяма степен е заето от фантазиите. Учените установяват и пряка зависимост между процента на разсейване и чувството на нещастие.