Лунно затъмнение, 21 декември 2010


This year's winter solstice on Tuesday will fall on the same day as a full lunar eclipse for the first time in 456 years.

Ако времето във вторник, 21 декември 2010,  позволява жителите на Северна Америка и Западна Европа ще могат да се насладят на първото от три години лунно затъмнение.

Червена луна на Зимно слънцестоене - За астролозите събитието е специално, защото слънцестоенето се свързва с възраждането на Слънцето след най-краткия ден. Това е възможност за лична трансформация след мрачен период

В ранните часове на 21 декември луната, слънцето и Земята ще се подредят в една права и тогава земният спътник ще бъде засенчен от планетата, около която обикаля.

lunar-eclipse-2При затъмнението луната няма да е напълно невидима, а остатъчната слънчева светлина, която е предимно в червения спектър, ще оцвети спътника на планетата ни в розови, медни и дори оранжеви отенъци. Небесното явление, което съвпада и със зимното слънцестоене, ще се наблюдава най-добре от северните американски щати, Канада, Гренландия и Исландия.

Луната през декември е наричана Студена луна или Луна на дългата нощ, и е време за надежда и лечителство. През дългите зимни дни Луната царува над земята. Мислите ни се обръщат към завръщането на светлината и по-дългите дни след зимното слънцестоене. Това е времето да завършим начинания, над които сме работили усилено, и да се уверим, че всичко е завършено до последната подробност. Това е подходящо време и да оставим  старите пътища и проблеми и да започнем на чисто. Ако нещо ви е тормозело дълго време, сега е момента да го изчистите и забравите. Изхвърлете негативното и пуснете сиянието на по-дългите и светли дни да блести във вас.


lunar_eclipse-2