Отдавна е известно, че мъжете виждат и могат да оценят усмивката и искрения смях на една жена. В някои култури дори казват "да се смеем заедно" като признание за споделен момент и уловена красота на момент и ситуация.

Диетолози от най-големите медицински центрове в Индия установиха, че смехът може да действа на вътрешните органи и на теглото на организма като цяло. Оказва се, че смехът дори може да замени фитнеса.

Съгласно данни на учени от центъра Indraprastha Apollo, преди хората се се смеели около 18 минути на ден. Днес хората се смеят много по-малко - само 6 минути на ден. През детството се усмихваме около 400 пъти за един ден, но с възрастта се усмихваме все по-малко и малко - само около 15 пъти на ден.

smilling-woman-2Лекарите са уверени, че с възрастта не трябва да се смеем по-малко, а повече. Смехът е тренировка за сърцето и белия дроб, увеличава честотата на сърцебиенето и подобрява кръвоснабдяването на мозъка. Явява се замяна на кардиоупражнения във фитнес залата.

Но за да бъде полезен смехът за нашето здраве трябва да се смеем правилно, не със стиснати устни, а с широко отворени уста, на глас, и когато се смеем смехът да е истински.