Увеличаването на времевите ограничения и безброй възможности за упражняване правят трудно да се намери ефективен план за фитнес, който да отговаря на нашия зает график. Фитнесът не трябва да усложнява живота ни. Можете да си направите план само в три стъпки.

"Хората се намират в сложен водовъртеж", обяснява eDiets главен Фитнес инструктор Рафаел Calzadilla. "Тренировката не трябва да бъде сложна, но трябва да  бъде ефективна."

Започнете с малки и  прости стъпки и продължавайте без да усложнявате плана. "Сложи си пръста във водата, преди да скочиш вътре" .Тогава си потопи крака...........и т.н. Схванахте идеята.
1. Определете време през деня за вашата тренировка
Не забравяйте, че като за начало тренировката може да бъде около 20 минути. Може би имате 20 минути между изпращането на децата на училище и вашата следваща задача. Ако имате един час почивка на обяд и нямате нищо против да хапнете салата на бюрото си, ще имате кратките 20 минути да се раздвижите. Ако можете да откраднете 40 минути на път за вкъщи от работа и да спрете във фитнеса,  преди да сте стъпили на прага  и трябва да помогате за домашните. Започнете като си запазите това време за тренировка три или четири пъти седмично.

2. Организирайте вашата тренировка с приятел или член от семейството
Това ви прави по-отговорни и може да бъде наистина забавно. Тренировката може да бъде проста  като разходка с приятел/съпруг за 30 минути, веднага след вечеря. Отидете  с приятелката ви  на бягащата пътека във фитнеса. Намерете колежка, която иска да се разходите с бързо темпо по време на  обедната почивка и да поклюкарствате за шефа. Времето ще отлети!

3. Многозадачност  по време на тренировка
С днешните технологии  толкова много може да се направи, докато тренирате, особено когато правите кардио. Вместо да четете вестника седнала на дивана в хола, можете да прочетете вестника на елиптичната машина или стационарното колело всеки ден.Може да слушате любимата си радиопрограма докато сте на  разходка в местния парк. Сложете йога постелка и започнете да работите върху долната част на тялото по време на любимо  шоу всеки път, когато го гледате.
Това не е толкова трудно, колкото си мислите. Просто  движението е вашата първата стъпка. Какво чакате още?