Ние всички ги правим

Новогодишните обещания


пред нас самите и пред най-близките ни хора. Неща, които искаме да променим когато настъпва новата година и по някакъв начин, вече сме забравили до началото на февруари. По целият свят хората правят новогодишни обещания, а това е списък на най-популярните

1. Искам да отслабна

Идеялната фигура е обещание номер едно. Не забравяйте да си поставиете постижима цел, за да не се обезсърчите преди да сте започнали.

2. Искам да прекарвам повече време със семейството си

В забързания начин на живот днес е трудно да се намери  време, за да прекараме повече време със семейството и приятелите. Майки и татковци, които работят,  децата, които ходят на училище и възрастните ни вече родители, е факт липсата на време споделено с любимите хора. Дори и да го признаваме, по-важното е какво правим за да сподем времето си с нашето семейство.

3. От днес спирам цигарите

Ако средностатистчиеският пушач пуши по кутия цигари на ден това прави 5 лв за кутия цигари х 30 дена х 12 месеца са 1800 лева на година. Изгорени пари, за нещо гори между пръстите, мирише и уврежда здравето ни.

4. Да бъда по-организирана

5. Контрол на алкохола

6. Да науча нещо ново

7. Да помагаме на другите

8. Да пестя пари

9. Да влезем във форма!

10.  Намаляване на стреса

Това е можеби едно от най-важното от всички обещания. Малко стрес е нещо добро, твърде много стрес може да доведе до здравословни проблеми, нарушения на съня, сърдечни заболявания, депресия, затлъстяване...

Отделете време да се отпуснете и да се насладите на времето за вас. Опитайте занимания с йога или намерете вашето хоби! Ако го направите ще се чуствате добре и ще изглеждата добре. И ще бъдете благодарни на себе си!


Проучване за това дали и как се изпълняват новогодишните пожелания показва, че 52% от участниците са били убедени, че техните обещания са били изпълними, то само 12% са ги постигнали. Има разлика при мъжете и при жените. Оказва се, че мъжете много по-често постигат своите обещания, ако целите са поставени като малки измерими стъпки.

При жените са наблюдава по-висока успеваемост в изпълнението на новогодишните обещания, ако са споделени с приятели. Така, че момичета, споделете вашите поставени цели с приятелите си. Когато имате тяхната подкрепа имате цели 10% по-голям шанс да успеете.

new year resolutionКогато часовете на една календарна година изтичат ...

Дайте си малко време с вас самата и напишете пожеланията си за настъпващата нова година!

Когато чуваме своя вътрешен глас и го следваме помагаме на нещата да се случат.

Какво искам и какво обещавам през Новата Година, казах на най-близките си приятели и имам тяхната подкрепа. Затова знам, че 2011 ще е пълна с малки победи всеки ден, крачка по крачка път към поставената цел.