Започваме новата година с най-добри намерения, искрени обещания, че ще бъдем по-добри, да се откажем от лошите си навици. Но се оказва, че преди да са изминали и десет дена от януари  волята и решителността ни да ги изпълним е намаляла.

Резултати от британска анкета, в която 75% от 3000-те анкетирани са  души са отговорили, че вече не са уверени, че ще изпълнят обещанията си до края на месеца, т.е. само девет дена след като са направили своите новогодишните обещания много хора са готови да се откажат от тях или да ги забравят (до следващата Нова година) А вие помните ли какво си обещахте, че ще направите в часа на новогодишната заря и шампанско? Да имате повече време за любимите хора, да откажете цигарите, да спортувате ...
Най-популярните обещания на анкетираните са били свързани с емоционалното равновесие, като 70%  са имали намерението да ходят на фитнес или да спортуват.60 на сто от участниците в допитването заявили, че са си обещали да опитат да се хранят по-здравословно или да свалят килограми.Две трети от хората, които си дали обещания за новата година, го направили с конкретна цел - от достигането на определено тегло, до изплащането на дълг и спестяването на пари за ваканция.30 на сто заявили, че искат да намалят алкохола, а 25 на сто планирали да спрат да пушат.Повече от 25 на сто от участниците заявили, че са преживели здравословен проблем, който ги накарал да преосмислят начина си на живот и да си поставят за цел да го променят през 2012 г.

40 на сто заявили, че искат да бъдат "по-добри хора", а мнозина се надявали да подобрят отношенията си с партньора.Една трета от анкетираните заявили, че направили новогодишните си обещания по чужда молба, а 10 на сто казали, че са го направили за децата си. 60 на сто от участниците признали още, че са направили същото обещание и миналата година.