Правила за добро поведение

Правила за добро поведение
Етикетът означава да се държите красиво, обобщава Bright Side. За съжаление, много хора смятат, че спазването на правилата на етикета е нещо нередно, смятайки ги за характерна черта на класни естети, които са далеч от реалния живот.

В действителност, основните правила на етикета са доста прости. Това са култура на речта, учтивост, чист външен вид и контрол над емоциите.

Представяме ви правилата за етикет, които всеки уважаващ себе си човек трябва да знае и спазва

20 правила за етикета и доброто поведение, които всеки трябва да спазва


   Ако кажете: "Каня Ви", това означава, че вие плащате. Може да кажете: "Нека да отидем на ресторант" и в този случай всеки плаща сам за себе си. Ако мъжът предлага да плати сметката на една жена, тя вероятно ще се съгласи.

-    Никога не се отбивайте при някого без първо да се обадите. Ако някой дойде да ви види без предупреждение, може да ви хване по пижама или с ролки на косата! Един британска дама казва, че когато неканени гости се появят на прага й, тя винаги си обува обувките и грабва шапка и чадър. Ако гостът й бил приятен, тя възкликвала: "Току що влизам!" Ако не, въздъхвала и казвала: "Ах, колко жалко, тъкмо излизам".

Езикът на приборите или как да сигнализираме намеренията си Езикът на приборите или как да сигнализираме намеренията си

-    Не слагайте телефона си на масата в някое заведение. По този начин показвате колко важна роля играе това устройство в живота ви, колко сте отегчени  от това, което се случва и че във всеки един момент сте готови да прекъснете безполезния разговор, за да приемете важно обаждане или да играете на Angry Birds.

-    Не канете дама на среща, ако имате намерение през цялата вечер да говорите по телефона или да си пишете смс-и с приятели.

"Понякога... - каза Пух - най-малките неща, заемат най-голямо място в живота ти! Малко внимание, малко мисъл за другите - и всичко би изглеждало иначе!" Мечо Пух "Понякога... - каза Пух - най-малките неща, заемат най-голямо място в живота ти! Малко внимание, малко мисъл за другите - и всичко би изглеждало иначе!"
Мечо Пух


-    Един мъж никога не носи чантата на жена. Въпреки това, той може да вземе палтото й, за да даде на гардероба.

-    Ако се разхождате с някого и спътникът ви поздрави човек, когото не познавате, вие също трябва да го поздравите.

-    Повечето хора смятат, че единственият правилен начин за ядене на суши е с помощта на пръчици за хранене. Зависи. Мъжете, за разлика от жените, могат да ядат суши с ръцете си.

-    Обувките ви винаги трябва да са чисти.

-    Избягвайте безсмислените разговори по телефона. Ако имате нужда да поговорите с някого, по-добре се срещнете с него лично.

-    Ако някой ви обиди, не му връщайте услугата. Не падайте до неговото ниво. Просто се усмихнете и напуснете невъзпитаната компания.

-    Мъжът винаги трябва да ходи от лявата страна на жената. Военните са единственото изключение, тъй като те трябва винаги да бъдат готови да поздравят.

-    Шофьорите трябва да помнят, че изплискването на минувачите е аморално поведение.

-    Девет неща трябва да пазите в тайна: възраст, богатство, семейни скандали, религия, медицински проблеми, любовни афери, подаръци, честта и позора.

-    В киното, театъра или концертната зала трябва да стигнете до мястото си, движейки се с лице към седящите. Мъжът минава пръв.

-    Един мъж никога не трябва да докосва една жена без нейно разрешение. Това означава, че е неприемливо да държи ръката й, да я докосва по време на разговор или да хваща ръката й над лакътя (освен ако не й помага да влезе или слезе от кола или да пресече улицата).

-    Златното правило при използване на парфюм е умереност. Ако все още можете да усетите парфюма си вечерта, значи всички останали вече са се уморили от него.

-    Един добре възпитан мъж винаги трябва да демонстрира правилното отношение към една жена.

-    В присъствието на жената, мъжете могат да пушат само с нейно разрешение.

-    Уважавайте тайната на кореспонденцията. Родителите не трябва да четат писмата на децата си. Двойките трябва да показват същото уважение един към друг. Пребъркването на джобовете в търсене на любовни бележки и писма е изключително грубо.

-    Не се опитвайте да гоните модата. По-добре да носите нещо хубаво, дори и да не е на мода, отколкото да изглеждате ужасно в чисто нов костюм.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.