Модна палитра 2012

Модна палитра 2012
Американскaта компания Pantone - световен специалист по цветове, посветена на прфеисонална стандартизация на цветовете избра за цвят на 2012  Мандариново оранжево (Tangerine Tango), топъл оранжевочервен нюанс. Цвят на 2011 бе нежно розовочервено.


Ярък цвят, топъл цвят, цвят на активност, цвят на страст - така определя Tangerine Tango специалиста по цветовете  Литрис Айсмен (Leatrice Eiseman), иѝпълнителен директор на Pantone. Оранжевото съдържа елемент на въодошлевение, свързва пламъка и огнената сила на червеното с дружелюбието и топлината на орнажевото и може да ни зареди с оптимизъм и енергия за движение напред.

Дизайнерите използват активно различни нюанси на оранжевочервената гама в своите колекции.Какво цветове ще бъдат актуални този сезон и прз 2012 според Pantone:

Цветът на мандарината отлично се комбинира с други цветовр. Традиционно с хаки, кафяво, бежово, черно, бяло или ярко и смело със сиво, зелено, синьо, виолетово или цвят на фуксия.Комбинациите от цветове събуждат усещане за комфорт, свежест, движение, жизненост, романтичност, богатство, сила, магнетизъм...

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.