Щастливите жени се познават. Усеща се като ги видиш, достатъчно е само няколко минути в тяхното присъствие за да го усетиш.

Още едно изследване, което потвърждава тази мисъл.  Научна група от университета в Талин е изяснила, че жените, които се намират в щастливи отношения, по-малко се безпокоят за собственото си тегло, дори то да е далече от идеалното,

В проведената анкета са участвали 250 жени на възраст от 25 до 40 години. Всички те по време на изследването са се намирали в  щастливи семейни отношения със своя партньор. Оказва се, че щастливите отношения позволяват на жената да не мисли за своето тегло. Такива жени са по-рядко на диета и смята, че са в добра форма.

Разбира се, това не се отнася за всеки от участниците в анкетата, но такива са отговорите на по-голямата част от отговорилите.

Получените данни показват връзка между психологическото здраве, наличието на здрави семейни отношения  и удовлетвореност от собствената физическа форма, пише Сабина Ватер, ръководител на изследването.

По-рано в Англия бе публикувано изследване, което установи, че хармоничните отношения водят до увеличаване на теглото на влюбените. Това се обяснява със спокойствието и уравновесеност в ритъм на живот.

От друга страна, независимо от това изследване, не трябва да забравяме, че заедно прекараните моменти на физическа активност с любимия човек е нещо, което създава хубави спомени и прави отношенията още по-силни. Активностите може да са каране на колело заедно, на ски уикенд или поход в планината, плуване  все хубави неща, които се отразяват положително и на тялото.