Посрещане на Новата година по света Rio De Janeiro Lights Annual Floating Christmas Tree


РИО-ДЕ-ЖАНЕЙРО, БРАЗИЛИЯ


В разгара на лятото и темепратури около 40 градуса Рио де Жанейро традиционно посреща Новата година със замах – гигантска елха има направо във водата в легендарния плаж Копакабана, където  в новогодишната нощ се веселят тълпи от хора, около 3 милиона човека, които се разхождат и танцуват до изгрева. Улиците са украсени с тропически цветя, вместо с елхови клонки и снежинки.


Sydney Celebrates New Year's Eve


Сидней, Австралия


Най-големият град на Австралия се нарича люлка на хиляди огньове. Легендарни са фойерверките на моста Харбор-Бридж с изглед към знаменитата сграда на Операта. От цял свят идват туристи за да наблюдават


81st Annual Rockefeller Center Christmas Tree Lighting Ceremony


Ню Йорк


В Ню Йорк може да се окажете в епицентъра на коледните и новогодишните тържества. Всяка година тук се поставя рекорд по новогодишна украса на улиците, на витрините на магазините, а по 5-то авеню попадате в света на Коледната магия. Знаменита е елхата в Рокфелер център. В новогодишната нощ Таймс скуеър е осветен от милиарди конфети и се събират около един милион наблюдатели.


Christmas Lights In Paris


Париж


е известен като най-романтичния град и като града на светлините. Такъв е и по Коледа. Традиционната голямата елха се поставя преда катедралата Нотр Дам и около нея се събират за коледни песнопения. Целият град е в светлини от 5 часа вечерта до 2 часа през нощта. Новогодишните фойерверките са на Елисейките поля, където се организират и коледни базари.


Old Town Square Christmas Tree Lighting Ceremony in Prague


Прага 


Коледа в Прага е като приказка. На Староместкия площад , в сърцето на стария град се усеща приказния дух на празника. На базарите може да изберете играчки, да изпиете чаша греяно вино, да чуете коледни песни. Има много фигурки на дядо Коледа и имаш чувството, че всички прозорци са украсени с елхови клонки и коледни мотиви


снимките са на GETTY IMAGES , освен заглавната, която е Коледа в Париж на Андрей Хадживасилев