Щастието не е едно голямо нещо, а много малки неща събрани заедно 


Ние бързаме, постоянно бързаме в нашето ежедневие. Всичко около нас се случва все по-бързо и по-бързо. И често забравяме да виждаме и да се радваме на малките неща. Забравяме и кои са истински важните неща. Сякаш нямаме време да се насладим и да усетим момента сега и тук.

И като със здравето – разбираме колко е важно когато се разболеем. Така и приемаме за даденост много неща, които оценяваме, ако около нас се случи промяна. Затова нека спрем за миг и да се замисли. Кое е истинско важното? Кое ни прави щастливи? Да усетиш момента, да откриеш света около теб и да се почувстваш част от него – това е може би щастието и човешкото съществуване.

През 2014 г. за първи път бе отбелязан Световен ден на щастието

Щастието е състояние на ума. Нагласа към света. Повечето хора са толкова щастливи, колкото са решили да бъдат щастливи - казва Ейбрахам Линкълн.

Представяме Ви един проект

100 дни щастие, 100 Happy Days


Проектът се намира на този адрес 100 Happy Days http://100happydays.com/ Някой ще каже, че една година има 365 дни, а ние говорим за 100 дни щастие. Какви ще бъдат тогава останалите дни? Това е предизвикателството, да се научим да ценим, да усещаме, да се радваме на малките неща. И всеки ден да назоваваме това, което ни е направило щастливи – може да е благодарност в края на деня, може да са два реда написани, да е телефонно обаждане, да е направена снимка… и още нещо има щастието става по-голямо, ако се споделя – затова споделяйте вашите щастливи моменти. А какви ще са тези моменти? Малки и истински, такива, каквито правят деня ни – сутрешно кафе, изгрев, разходка в парка, прочетен откъс от книга, подарено цвете…

100happy days

Как да го направиш? Много просто

Споделяй твоите щастливи мигове – в снимки или текст тук

100 дни щастие


Facebook група където да споделяте вашите малки щастливи неща


100 дни щастие е за теб! За теб самия, това не е съревнование, не е позьорство, не е показване. Да накараш някой да ти завижда е все едно да загубиш битката преди да си я започнал.

Защо да го направиш?


-      За да забелязваш нещата, които те правят щастлив всеки ден

-      За да не си тъжен, депресиран, самотен…

-      За да получаваш повече комплименти и внимание от околните

-      За да разбереш, че си истински щастлив, като живееш твоя живот

-      За да станеш по-оптимистичен и позитивен

-      И за да се влюбиш

А когато свърши предизвикателството 100 дни щастие ще имащ твоята колекция от щастливи моменти, които винаги ще ти напомнят, че животът е прекрасен