Claudia SchifferКлаудия Шифър


Claudia Schiffer


През 90-те години я смятат за най-красивата жена в света.  Дълги години е високо платен модел и секс символ на цяла епоха.


Клаудия Шифър е родена на 25 август 1970 г.

В епохата н 90-те години тялото й се счита за еталон – ръст 180 см, тегло 58 кг, гръдна обиколка 95 см, талия 62 см, бедра 92. Прословутото съотношение 90-60-90 – това е канон, който се формулира на мерките на Шифър.

Блестящата кариера на Клаудия Шифър е поредица от щастливи случайности. Младата германка мечтаела да стане адвокат и да работи във фирмата на баща си, но веднъж в дискотеката я видял директорът на рекламната агенция Metropolitan Мишел Леватон. След дълги уговорки девойката се съгласила да направи пътуване до Париж и да заснеме фотосесия за ELLE.

Първият звезден контракт на Клаудоя Шифър е за рекламната кампания на Guess Jeans, която остава в историята, като една от най-чувствените дори в най- провокативните образи на Клаудия няма вулгарност, а само елегантност и сдържана сексуалност.

klaudia shifar

 

Клаудия Шифър е позирала не само за модни и дамски издания като Vogue, Harper's Bazaar, Elle, Cosmopolitan, но и обществени, включително Rolling Stone, People и Time. Участвала е в модни ревюта и рекламни кампании на марки от Chanel и Versace през Oscar de la Renta и Guess до Revlon, Pepsi и Intergaz.

Клаудия Шифър има няколко малки участия във филми. Сред тях са „Черно и бяло“ (1999) и „Наистина любов“ (2003), а в някои като „Ричи Рич“ (1994) с Маколи Кълкин и „Зулендър“ (2001) играе себе си.

 „Появата на Клаудия за първи път на модната сцена беше като изгрев – а слънцето все още блести“, казва за нея Карл Лагерфелд.

снимки vogue.fr § ELLE