Facebook ще помоли всички потребители да проверят настройките си за поверителност


Facebook подготвя ново приложение, което ще е част от социалната мрежа. То се казва

Facebook Privacy Checkup


и съвсем скоро ще започне да се показва в профилите на потребителите. Чрез него компанията ще помоли потребителите да извършат проверка на настройките си за поверителност на данните си. То ще направи анализ на това

Privacy Checkup 1

-      кои приложения до каква информация имат достъп и

-      кои потребители виждат публикациите на потребителя.

В момента настройка на профила може да направите от тук: https://www.facebook.com/settings?tab=privacy

Аргумент за тази инициатива Facebook идва от това, че много потребители дори не подозират кой и каква част от публикациите им вижда. Когато разберат, например чрез коментар от човек, от когото не очакват такъв, те остават разочаровани и смятат, че компанията е виновна. Затова Facebook иска да улесни извършването на проверката от страна на потребителя, който чрез приложението веднага ще може да промени настройките според своето желание.

Когато потребителят знае кой какъв достъп има, тогава ще е и по-склонен да прекарва повече време в социалната мрежа и да споделя повече, смятат от Facebook. За сега приложението ще работи само с уеб-базираната версия на Facebook, което означава, че 30% от потребителите й, които я използват само през мобилно устройство, за сега няма да имат достъп до Privacy Checkup. Това ще се случи малко по-късно.

Информацията е публикувана на сайта на Facebook - Privacy Checkup Is Now Rolling Out,  4.09.2014 г.