Какво е Facebook at Work? Това е офисна версия на социалната мрежа.


Новата услуга предоставя пълната функционалност на основната Facebook мрежа, но дава и възможност за използване на два отделни профила: “персонален” за личния живот и “работен” – за професионални нужди.


Съществуват компании, немалко на брой, в които използването на Facebook и други социални мрежи е забранено (или най-малкото силно нежелателно) в работно време. Но това положение може да се промени и в посока отпадане на подобни забрани за служителите с използването на  Facebook at Work.

Новата услуга предоставя пълната функционалност на основната Facebook мрежа, включително групите, приложенията и новинарската лента. Главно отличие от съществуващите сега функции обаче ще стане възможността за използване на два отделни профила: “персонален” за личния живот и “работен” – за професионални нужди.

Facebook at Work 1

Facebook пусна на 14.01.2015 г. приложението Facebook at Work за операционните системи iOS и Android. За момента само ограничен брой тестови фирми ще могат да теглят новата програма.


Facebook at Work е програма за служителите във фирми, която им позволява да комуникират чрез уеб-интерфейс или мобилно приложение вместо през електронната си поща. Във Facebook at Work няма да има реклами.  Мрежата няма да следи потребителите на услугата и няма да пази данни, се казва в съобщението на Facebook.

Използването на приложението няма да промени профилите на потребителите  в „обикновения” Facebook. От компанията уточняват, че услугата е все още в ранен стадии на разработката.