Колко често когато водите онлайн кореспонденция използвате емотикони? Много често нали? Те имат своята история.  Най-първият емотикон и най-използван и днес изглежда така „:)“ Предложен е от професор Мелон Скот Фалман (Scott E. Fahlman) от Университета Карнеги на 19 септември 1982 г.

Днес, когато сме в Facebook  изборът е много по-голям. Facebook иска да разполагаме с перфектния емотикон, за да изразим емоциите в посттекстовия свят. В уеб страницата на Facebook и в приложението Messenger, което наскоро достигна 500 милиона потребители, са интегрирани симпатични и колоритни емотикони, които могат да заменят текста.

Общуването с картинки, вместо с текст, може да бъде забавно, игриво и вероятно дори благоразумно от правна гледна точка. С добавянето на нови и нови емотикони обаче става трудно да намерим този, с който бихме се изразили най-точно.

fb emotokion

По тази причина Facebook стартира търсене на емотикони. За да активираме търсенето на уеб страницата, трябва да кликнем върху емотикона с усмихнато лице по време на чат. Подобна функция ще се появи и в най-новата версия на Messenger. Възможно е търсенето все още да не е достъпно за всички потребители, тъй като въвеждането му отнема известен период от време, посочват от Facebook.

fb search 141216

В средата на декември 2014 г. Facebook  стартира и така чакания Facebook  search. Това е възможност да правим търсения в публични публикации и такива, които са споделени с нас по ключови думи. Търсенето работи и на кирилица, може да се прави търсене и по фрази. Ако искате да намерите резултати от публикации на Facebook  страници, Facebook  групи, които са публични или на споделени публикации на ваши приятели в социалната мрежа е достатъчно да напишете думата или фразата в полето за търсене.

Facebook Search е мощен инструмент
Успехът му зависи от това колко бързо потребителите ще се научат да го използват. Научат ли се.... тогава ще се говори за Facebook optimization.
Кои фактори ще влияят тук?
защото е важно желаният от теб резултат да бъде най-високо горе, както и при Google
Брой взаимодействия с дадена публикация? Дата на публикуване? Близост в социалния граф? ...
В резултатите се показват публикации на ФБ страници, публични публикации в ФБ групи, споделени и с вас публикации на ваши ФБ приятели.
Важно! в резултатите от търсене има и такива на ФБ стр на които не сте фенове, което го прави обективно при търсене по дадена дума или фраза. Да работи за фрази на кирилица