Бъдете внимателни във Facebook

Бъдете внимателни във Facebook

Бъдете внимателни в Facebook


Трябва да бъдем внимателни в социалните мрежи. Независимо, че най-голямата социална мрежа подобрява сигурността на потребителите и може би вече сте получили нотификации за промените, които влизат в сила от 1 януари 2015 г. Бъдете внимателни.

5 неща, които не трябва да споделяте във Facebook


Тази публикация е като допълнение към това.


Директорът на Европол Роб Уейнрайт заяви в Лондон, че престъпни банди умело използват Фейсбук за трафик на жени, които впоследствие принуждават да проституират. Изрично са споменати като жертви жени от България, Румъния и Унгария.

Рекламирането на работа за детегледачки или чистачки по социални сайтове като Фейсбук често е дело на трафиканти на хора, които по този начин привличат млади жени, които по-късно превръщат в сексуални робини или ги замесват в други нелегални дейности, заяви в Лондон директорът на Европол Роб Уейнрайт. Попаднали веднъж в мрежата на тарифакнтите на хора, жените биват следени и контролирани с най-модерна технология, така че трудно могат да се измъкнат от престъпния свят, допълни Уейнрайт.

Директорът на Европол посочи още, че трафикът на хора е смятан за неособено рисков и много доходоносен, като бандите в този бранш успяват да печелят около 100 милиарда паунда годишно. Смята се, че близо 36 милиона души в света са жертва на тази модерна форма на робство, като поне 500 000 от тях са в Европа. Повечето от жертвите в Европа са жени от България, Румъния и Унгария, а основните дестинации за трафик са Великобритания, Германия, Белгия и Холандия. Ключът за решаването на проблема, според Роб Уейнрайт, е по-голямо сътрудничество и обмен на информация между агенциите, занимаващи се с тези въпроси в отделните държави.

Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените

Трафик на хора

Източник БНР

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.