"Който наистина е добър, никога не може да бъде нещастен. Който наистина е мъдър, никога не може да бъде объркан. Който е наистина храбър, никога не се бои" Конфуций


Ден на доброто. Ден за правене на добро. Да, има такъв ден. На 13 ноември се  отбелязва Световния ден на добротата. На този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта, в която участват Австралия, Канада, Япония, Тайланд, Сингапур, Великобритания и САЩ.

Ден за проява на добро, 17 февруари


Колкото повече добри постъпки вършим, толкова по-щастливи се чувстваме


Хората, които всеки ден показват своята благодарност, нежност и други положителни чувства към другите, се чувстват много по-добре физически и изпитват вътрешна удовлетвореност и хармония, твърдят учени.

Когато човек прави нещо добро за другите, неговият мозък изработва по-голямо количество ендорфин и серотонин – хормони на щастието.

Добрите хора по-малко боледуват и живеят по-дълго


Учените отбелязват, че отзивчивите хора живеят средно с около 9 години по-дълго, вероятно благодарение на това, че имат добър имунитет и здраво сърце.

kindness 1

Жените не трябва да се заблуждават, че мъжете ценят у тях красотата и интелекта. Те по-скоро биха оценили добротата, благият характер, способността на една жена да изслушва, да вдъхва доверие, да умее да създава ведра атмосфера, да умеят да създават добро настроение и да се смеят заедно. Ако един мъж иска сериозна връзка той ще избере тези качества, така казва в своята книга Трейси Кокс, а вие се съгласете с него или не, в зависимост от вашия опит. Тази мисъл е преписана на баба Ванга "Не е важно какъв си. Важно е да си добър човек", но съм я чувала и от дядо си, който казваше „Важно е какъв човек си“.

Нека бъдем добри, за да сме здрави и в
хармония със самите себе си!