Днес е Световен ден на прегръдката:)
Колко малко трябва за да прегърнеш някого
и колко много може да значи
На 21 януари се отбелязва един необичаен празни

Световен ден на прегръдката (International Hug Day)


За първи път се отбелязва в САЩ през 1986 г. като Национален ден на прегръдката (National Hugging Day), а след това се разпространява по целия свят. Какво се прави на този празник? съгласно традицията празникът се състои в дружеска прегръдка, може да прегърнете дори и непознат човек.

Независимо, че празникът е млад трудно може да се каже кой е създателят. Не се знае на кого за първи път е дошла идеята и защо е избрана тази дата. Приема се, че изнициатори за празника са студенти.
На този ден девойки и младежи могат да се прегръщат без всякаква интимна мисъл. По своеобразен начин, когато хората се прегръщат приятелски се разменя и душевна топлина.

Психолозите смята, че когато някой ви прегърне иска да изпитате чуство на безопасност, комфорт и любов. Прегръдката ни съпровожда през целия ни живот. Ние прегръщаме близките ни хора при среща, след раздяла се прегръщаме за да изразим свояра радост и благодарност.

Идеята за празника е хубава, защото е възможност да се поздравим, да изгрее усмивка и да подарим на своите близки и любими хора една прегръдка. По този начим да изразим нашето отношение и да изразим нашите топли, искрени чуства. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Въпреки младата възраст на този празник, днес е трудно да се намери неговият автор: не е известно, кой е измислил тази идея за "близкото" честване на 21 януари и защо била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти.

Да прегръщаш е нещо напълно естествено - екологично чисто, с естествена сладост, без пестициди, без консерванти, без изкуствени съставки, и е 100 процента здравословно.

Хубавото е, че честването на 21 януари не изисква никакви материални разходи. Трябва само щедро да възнаградите с топлината си всеки, който желаете.

Ако все още не сте, побързайте да прегърнете любимите си хора и не забравяйте, че трябва да го правите всеки ден, не само днес!