На 20 март се отбелязва един млад, но много важен празник, през 2013 г за първи път.

Международен ден на щастието (International Day of Happiness).

В какво се състои смисъла на живота? Много мъдри хора са на едно мнение – в това да бъдем щастливи. ООН провъзгласява 20 март за ден на щастието. Защото стремежа към щастие е присъщ на всеки човек.

Инициативата идва от малката планинска страна – кралство Бутан. Смята се, че жителите на тази страна са най-щастливите хора в света, те са шампиони по коефициент на национално щастие  (Gross National Happiness Index), чрез него се измерва националното благосъстояние на гражданите – този коефициент е въведен от четвъртия крал на Бутан  и се превръща в едно от понятията на философията в страната.За всеки щастието се съдържа в различни неща – някой се стреми към успешна кариера, друг към личен живот, за някои здравето и духовното развитие са по-важни, за други – благосъстоянието или независимостта.

Проведохме кратка анкета на страницата във Facebook

В какво се състои щастието, 20 март Международен ден нащастието

Здраве

Деца

Пари

Кариера

Личен живот

Семейството

Най-много отговори получихме за


  1. Здраве

  2. Деца

  3. Семейството


- Как се нарича когато ти е топло отвътре, доволен си и ти се иска да си остане така както е?
- Предполагам, че това наричат щастие.

Какво е щастието за вас? Какво ви прави щастливи?За мен - щастлив миг - цъфналата магнолия и съвпадението на този ден с настъпването на пролетта (астрономическата) защото когато не е пролет в душата - слънцето на вън няма да ни стопли

2 от снимките са от сайта на събитието http://www.un.org/en/events/happinessday/