Планиране на коледните празници


Проверено от времето, научено с опит – планирането е необходимо условие за да бъдат празниците чудесни и незабравими. Магията на коледните празници е в очакването, в моментите с близките хора, в това да приготвите храната, да сложите заедно украсата, в това, което ще правите заедно. Защото това е време да общувате и да бъдете спокойни и сигурни заедно, за да ви бъде хубаво.

Тайната на Бъдни вечер и Коледа е в малките неща и споделените мигове с близките хора


затова започнете с планирането в очакване на Коледа. През 2014 г. има две ваканции по пет дни за Коледа и за Нова година, така че е добре да планираме къде и как да прекарате празниците. Да купим подаръците. Да подготвим менюто, списъка за пазаруване и финансите

Декември е периодът, в който намираме какви ли не причини, за да оправдаем купуването на куп разнообразни вещи. понякога това може да е излишен разход за домакинството, отколкото реално необходими придобивки. За да се предпазим от емоционални покупки

 

1. Определете си бюджет за празниците, така че да останат и свободни пари до първата заплата за следващата година. Едва след това, можете да пристъпите към подготвяне на списъците за пазаруване.

2. Определете приоритети - кое е задължително и кое е възможно да отпадне от списъка. Например разход за скъпа коледна украса може да се спести и да направите украса с подръчни материали и да добавите само някои детайли.

Снежинки от хартия

Коледа и Нова година в интериора

Осен това може да спестите от опаковане на подаръците, като го направите сами.

Коледни опаковки

Преценете колко от корпоративните и семейни партита са задължителни и колко от тях можете да си спестите.

3 Не пазарувайте в последния момент, за да избегнете емоционалното харчене. А и липсата на време създава стрес и напрежение, което може да доведе до неизгодни за вас покупки. Съставянето на семеен бюджет може да ви помогне за управлението на личните финанси и поддържане на финансова стабилност през цялата година.