The Art of Social Media

The Art of Social Media
The Art of Social Media: Power Tips for Power Users Hardcover 
by Guy Kawasaki
нова книжка за четене. Изкуството на работа в социалните медии
Като гледам todo листата с проекти, задания и нови формати - Изкуство си е. Но най-голямото Изкуство е на Диалога, на споделянето, на това да бъдеш полезен и да създавате заедно нещо интересно.

И през 2015 г. основният измерител за вашата работа в Социалните медии ще бъде Благодарността на Хората, на вашите потребители, клиенти, читатели
Всеки от тях е Личност и персоналното, лично отношение ще бъде определящо!
Как ще го постигнете? Това зависи от вас! управление на ресурсите и времето. И отговорността ви за постигане на резулати. Разбира се, това не се получава с копирано съдържание или с информационен траш, това е равностойно на дигитално замърсяване! Така написано може да звучи като думи, а всъщност е низ от създаване на съдържание, ценно, чакано, полезно съдържание, нарастващ (! от вас зависи) брой взаимодействия и диалог.

The Art of Social Media

За книгата "Изкуството на социалните медии: Силни съвети за силни потребители" (The Art of Social Media: Power Tips for Power Users) може да се получи информация от тази презентация The Art of Social Media

Гай Кавазаки обяснява какво според него е нужно, за да се доставя стойност чрез публикации на марката – компания, продукт или личност - в социалните медии. Той изброява препоръки за развиване на бранд в сайтовете за споделяне и разказване на истории от фен страници в тях.

Кавазаки разказва, че всички "добри неща", публикувани в социалните медии, се свеждат до четири форми. Те са:

  • Информация.Какво се случи?

  • Анализ.Какво означава това?

  • Помощ. Как мога да направя нещо?

  • Забавление.Публикации, които разсмиват или изненадват.


Това е тестът на Гай Кавазаки. Всяка разпространена от марката публикация трябва да отговаря на един или повече от тези четири критерии. Споделянето на нещо споделено е най-голямото ласкателство. Марката не може да изхрани вечно гладното за съдържание чудовище на социалните медии, затова може да се задълбочи в 5 до 25 качествени публикации дневно.

Всяка стратегия в социалните медии трябва да има за задача да набира средства за бизнеса в определен период. Също както работи с периоди на активности за събиране на финансиране (pledge drive) NPR.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.