Facebook Place Tips


Facebook започна тестове на нова функция Place Tips, чрез която потребителите ще получават информация за интересните места наблизо в момента, съобщава блогът на мрежата.

Когато потребителят приближи някаква забележителност, магазин, ресторант или друго място, което потенциално би било интересно за него, Facebook ше му изпраща push-известяване. Ако кликне на съобщението, човекът ще види снимки на мястото, неговото описание, може да отбележи във фб местоположението, да научи кои от приятелите му също са били, да види снимките им от това място. С новата услуга ще получава и новини за мястото, както и информация за предстоящи събития.

Facebook ще показва официалната страница на мястото на мобилните телефони, но в нов формат – във вид на карта на локацията.

Функцията ще бъде включена в мобилните приложения по подразбиране и ще може да се активира от настройките. Facebook подчертава, че отварянето на информацията не означава автоматичен чек-ин или друга публикация, която показва къде сте в момента.

Функцията обаче ще следи движението на потребителя с помощта на GPS и Wi-Fi.  Facebook тества и Bluetooth-Beacon за изпращане на сигнал, когато потребителят не е в интернет. Place Tips ще се конкурира с Foursquare и Yelp.  Facebook обаче избира да не я въвежда веднага в отделно приложение и да не я хвърля в пряка конкуренция.

В момента се провеждат нейните тестове в Ню Йорк, в районите, които привличат традиционно най-много туристи — в Сентръл парк, на Таймс скуеър, Бруклинския мост, около Статуята на Свободата и летище Кенеди.

изтчоник Business Insider