Планиране на бременността


Да очакваш дете. Да усещаш как расте у теб.Това е може би най-силното усещане, което може да изпита една жена.

В нашето съвремие бременността може да бъде планиран процес. Има информация, семейно планиране, лекари, медикаменти… традиции има, което също е важно. Важно е защото освен двама родители, които са важни за едно дете, това е процес, който започва още преди бременността, за да се роди живо и здраво дете.

На фона това е изследване на учени от Университета в Корнуел, според което само половината от бременностите са планирани предварително. Останалите случаи жените не са очаквали и не са подготвени за бременността.

Диагноза на бременността

Развитие на плода през бременността

Информацията учените са получили при анализ на бременност в САЩ и Англия. Те са обезпокоени от ситуацията. Подготовката за бременност е важен етап, който увеличава вероятността от раждане на здраво дете. Здравият организъм на майката и добрите гени на бащата имат огромно значение за формиране на плода.

Също така в хода на изследването е установено, че много жени не използват противозачатъчни средства.

Тенденцията е, че образованието дава своята следа на възпитанието на човек и създаването на здраво семейство. Само като се обсъждат с партньора всички детайли по раждането на детето, като се планира бременността може да се радваме на здраво и желано дете.