Убийци на главния мозък

Убийци на главния мозък

Убийци на главния мозък


Спазването на няколко прости правила може да запази здравето на главния мозък за дълги години. Това е списък от пет навика, които действат гибелно на нейроните.

1.      Една от на-разпространените причини е недоспиването. Липсата на сън води до изтощаване на нервната система, депресия, намалена работоспособност. Като следствие във времето може да се стигне до сериозни психически заболявания.

Колко трябва да спим, за да се наспим, според възрастта


2.      Постоянен стрес. Специалисти от университета в Хокайдо са определили, че всекидневните стресови ситуации убиват мозъчни клетки и водят до развитие на соматични и инфекциозни заболявания

Стресът понижава умствените способности


3.      Тютюнопушене. Вдишването на смоли, никотин и други токсични съединения води до хипоксия на мозъка (постъпването на по-малко количество кислород до мозъка може би води до по-бързо образуване на протеиновите плака, които са в основата на болестта на Алцхаймер) и стесняване на кръвоносните съдове. Цигарите променят съсирването на кръвта, което води до образуване на тромби, инсулт и инфаркт.

4.      Обездвижването. Намалената физическа активност води до наднормено тегло обездвижване след прием на алкохол може да доведе до инсулт.

5.      Наркотици. Действат гибелно на целия организъм. Повечето наркотични вещества убиват клетките на главния мозък и водят до наркотична зависимост.

Също така препоръка е да се пие достатъчно вода и да не се допуска дехидритация на организма. Пийте вода за здраве и дълголетие 

Човек се учи, докато е жив


0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.