Представете си, че животът е жонглиране с пет топки


Представете си, че животът е игра, която се състои от жонглиране с пет топки. Тези топка са: Работа, Семейство, Здраве, Приятели и Душа, и за вас е важно ловко да жонглирета с тях и да ги държите постоянно във въздуха.


Скоро ще разберете, че топката Работа е направена от каучук и ако я изпуснете, без да искате, тя ще отскочи и ще се върне обратно в ръцете ви. Но останалите четири – Семейство, Здраве, Приятели и Душа са стъклени. И, ако изпуснете някоя от тях, целостта й ще се наруши, ще се надраска, или пък направо ще се разбие на парчета. И никога няма да бъде както преди.

Длъжни сте да мислите за това и постоянно да се стараете да не се случва. Работете на пълни обороти в работно време и се прибирайте вкъщи навреме. Посвещавайте нужното време на семейството си, приятелите си и пълноценния отдих. Всяка ценност е ценна само, когато я ценят.

juggle five balls 1

 

Реч на бившия СЕО на Coca-Colа Брайън Дайсън набира популярност в златното наследство от мъдри житейски завещания. Известна е още като 30-секундната реч на Брайън Дайсън.

Източник: men24, на Бг manager.bg