Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас


вече е традиция, през 2015 г. за осми път. На 3 юли е откриването с нестандартен шоу спектакъл. Входът за церемонията е свободен. Една от изненадите на откриването е специално подготвен за фестивала таймлапс филм, чрез които за първи път ще бъде показано цялостното изграждане на фестивала, детайлите при строежа на фигурите и самите майстори на пясъчното изкуство.

Темата "На сафари с фотоапарат" показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди - това са само малка част от десетките животни, които ще "дебнат" своите посетители на Пясъчния фестивал.

"На сафари с фотоапарат" ще даде възможност на малчуганите от всички възрасти да влязат в ролята на скулптори. Това ще се случи в специално организирани школи, в които децата ще работят заедно с авторите на част от фигурите. Професионалистите ще  разкриват тайните във ваенето на фигури от пясък и ще предадат опита си в това изкуство. Забавните занятия ще се реализират всяка събота от месец юли.

figuri pyasyk 1

Методът „таймлапс” в превод буквално означава „пропуснато време”. Така залез, който продължава пет минути например, може да бъде заснет и показан в рамките на по-малко от минута.