Най-добрите държави за създаване на семейство


Една от основните теми от новините е тази за емигрантите? Това си е като едно съвременно преселение на народите – причините затова от война до търсене на място за по-добре живеене, за място където да създадеш семейство, да се чувстваш сигурен и спокоен, доколкото това е възможно в нашия свързан динамичен свят. Със сигурност, ако вие не сте го направили, направили са го ваши роднини, приятели, роднини. Затова и тази публикация

Кои са най-добрите държави за създаване на семейство?


Австрия е най-подходящата държава, ако искате да свиете гнездо, сочи класацията Family Life Index на InterNations.


След нея се нареждат Финландия и Швеция. Германия е на 7-мо място, следвана от Франция, а Испания е чак на 12-та позиция. Великобритания изобщо не влиза в челната двадесетица.


За да състави класацията, InterNations пита родители-имигранти как биха оценили държавата, в която живеят, според разходите, качеството и достъпността на грижите за децата и образованието, както и цялостното благосъстояние на семейството.

Австрия е на върха на списъка благодарение на социалната си система, която непрекъснато оказва подкрепа на родителите. Семействата са дали най-много точки за достъпността на грижите за децата и образованието.

В страната-фаворит компаниите осигуряват на родителите отпуск по майчинство/бащинство след раждането на детето, а всички семейства получават „детски” – през първите 18 години от живота за отрочето държавата ежемесечно отпуска сума в размер на 100-200 евро.

Финландия, която се класира на второ място, получава най-висок рейтинг за образование – 66% от запитаните оценяват образователната система като „много добра”. За сравнение, в глобален план средният процент е едва 21.

Ето кои са държавите в Топ 20: Австрия, Финландия, Швеция, Израел, Нова Зеландия, Сингапур, Германия, Франция, Австралия, Люксембург, Дания, Испания, Полша, Филипините, Мексико, Канада, Норвегия, Република Южна Африка, Бахрейн, Коста Рика

Тази класация съдържа и част от отговора защо емигрантите не остават в България, а продължават към Германия и Скандинавските държави – добрите условия за създаване на семейство.

avstria dete 1

Снимките са на моя приятелка, която живее в Австрия. Когато споделих с нея тя каза „Добре съм се ориентирала. Това всичкото не го знаех, когато реших, че това е моята страна….“

Източник: Independent