за Хелуин и децата

за Хелуин и децата
Ако влезете на 31 октомври в някой от моловете ще видите, че има много маскирани деца, по улицата може да срещнете маскирани младежи, а може и някой тази вечер и на вашата врата да позвъни. Да отричаме този празник, е все едно да отречем и дядо Коледа, защото той се появява като персонаж в реклама на Кока Кола. Днес светът е глобален, свързан и нека не отхвърляме един повод да се позабавляваме с децата. И още нещо има – това да правите заедно фенер от тиква се случва с малки деца. А децата, както знаем растат бързо и отлитат от бащиния дом. А това го споделям защото ми липсва приготвянето на костюмите, на страшните сандвичи или на тиквените сладки на този ден. И да светлината не е от тиквения фенер поставен на прозореца и децата са големи и са далече.

Преназначението на тиквения фенер е да плаши злите духове, а ако децата ви обикалят съседските къщи за лакомства, то традицията повелява да ги събират именно в издълбаните тикви, които противно на представите ни са зеленчуци, а не плодове.

И споделяме идея за нещо вкусно, здравословно, ефектно и бързо за приготвяне за Хелуин

banani mandarini

Бауунани и Мини-тикви


Идеята е проста, изпълнима и най-вече с много Хелуин ефект


Продукти

Банани 4

Шоколадови дражета, 36

Мандарини 8

Целина 1 стрък

Начина на приготвяне:

  • Бананите се обелват, разрязват се през половината, а след това половинките по дължина – от всеки банан се получават 4 парчета. Поставят се шоколадови дражета за очи и уста и вашите малки сладки духчета са готови

  • Мандарините  се обелват и на всяка се слага по средата парче стъбло от целина – така прилича на тиквичка

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.