Хелоуин – рецепти и идеи за грим и костюми

Хелоуин – рецепти и идеи за грим и костюми

Хелоуин – рецепти и идеи за грим и костюми


Здравейте. Казвам се Люси и повечето от вас ме познават като автор на кулинарния блог „ Lussi`s World of Artcraft” Ако е така, вече сте запознати с голямата ми любов към празника Хелоуин, тъй като всяка година се впускам в едно голямо предизвикателство да се състезавам с миналогодишната Люси за още по-интересни и запомнящи се идеи за костюми, грим и страшно вкусни рецепти. Ако и вие сте от хората, за които въображението няма граници, не се плашите лесно, а артистизмът във вас напира да се прояви - то сигурно и за вас Хелоуин е онова магическо и забавно време от годината, в което имате възможност да се преобразите в любими герои от книги, филми и телевизия. Точно такива предложения имам и аз за вас, гарнирани с щедра порция рецепти за сладки и солени изкушения, които ще се харесат и на малки и големи.


Първите ми предложения са за тези от вас, които са по-сръчни и искат да изфабрикуват цели костюми или важни детайли. Така например със съвсем подръчни средства можете да се превърнете в Малефисънт, изиграна от Анджелина Джоли в приказния филм на Дисни – „Господарката на злото”.


lusi 1


В публикацията можете да видите стъпка по стъпка процеса за направата на рогата, както и още снимки от фотосесията. Ако пък сте от феновете на Толкиновия свят, ви предлагам да влезете в „кожата” на Трандуил от „Хобитът”. За целта ви показвам отново целия процес по направата на невероятната корона, с която се кичи главата му.


lusi 2


Едни от любимите герои на децата са именно индианците и пиратите. За индианския грим използвах съвсем обикновени бои за лице, но избрах пъстри цветове, които изпъкват на лицето и се съчетават идеално с перата на главата.


lusi 3


За представител на пиратската общност избрах любимия на всички капитан ... капитан Джак Спароу, за чието преобразяване се нуждаете от перука, кърпа за глава и много, много странно поведение Можете да изберете да добавите и така известния грим „с очите”, който стана отличителен за поредицата.


lusi 4


Трудно се намират идеи за мъже с брада, но за наше щастие този вид е доста популярен, затова и не ми трябваше дълго да се чудя преди да пресъздам Хал Дрого от „Игра на тронове” и Рагнар Лодброк от „Викинги”. В линка можете да видите пълните фотосесии, както и подробно описание на използваните материали.


lusi 5


Ако пък искате да се вживеете в още някои колоритни женски персонажи, ви предлагам още Лейди Гага и Клеопатра, а тяхните публикации можете да намерите тук.


lusi 6


lusi 7


След като сте избрали вече някой от героите, остава да подготвите и менюто за празничната вечер. Тук можете да намерите идеи за декорация на масата, цялото помещение и разбира се най-важното - рецептите. Можете да намерите тиквени сладки, основно ястие „Гробище”, как да си направите макаронен „мозък”, „тиква от сирена”, „сладки ковчези” и още много, много други....


lusi 8


lusi 9


lusi 10lusi 11


А ако искате да шашнете гостите си, поднесете им за десерт торта „Къщата на духовете” или пък „Кървящо сърце”.


lusi 12lusi 13



Пожелавам ви СТРАШНО весел празник!!!


 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.