Времето през декември

Времето през декември

Времето през декември 2015 г.


Декември е месец на Коледната магия, на толкова много празници, време когато семейството се събира у дома. Време на почивни дни, на празнично настроение, на положителни емоции и планове за новата година. И ако има нещо, което искаме да знаем дали ще има сняг за празниците? Защото това време е свързано с пътуване, с ходене на ски, с игра на снежни топки, с бяла чистота…
През декември 2015 г. се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е около 0°, в Горнотракийската низина – 2-3°, по Черноморието и в най-южните райони – около 4°, в планините — от минус 5 до минус 1°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите – между 11° и 16°.
Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 120 л/кв.м.
Декември ще започне без валежи, със сравнително високи температури. През втората половина от първото десетдневие температурите слабо ще се понижат. Вероятност за слаби локални валежи има около 2-ри и около 6-ти. В самия край на десетдневието ще има още едно застудяване.
В началото на второто десетдневие по-голяма е вероятността времето да е сухо, предимно облачно и мъгливо. През втората половина от десетдневието температурите ще се повишат, но през последните дни ще започне период с по-променливо време и валежи.
През третото десетдневие остава повишена вероятността за чести валежи. Температурите ще бъдат близки и по-високи от обичайните.


sofia december


София може да бъде красива и коледна! От нас зависи!


Астрономическата зима започва на 22 декември в 06 часа и 49 минути.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.