„Любов от първа хапка“


Рекламен експеримент


Ако нямате приятел или приятелка, имайте предвид, че вероятно вкусът ви към храната има отношение към избора ви на партньор.

Това доказва експеримент на немската марка храни Knorr, заснет във видео и превърнал се в една от най-успешните реклами, публикувани в YouTube от началото на 2016 г. Това е неай-гледаната реклама във видеосайта за месец май, с над 59 млн. прегледа досега, отбелязва Adweek. В нея се вижда как непознати жени и мъже, които нямат партньор и си търсят, се впускат в експеримента и са съчетавани по двойки на базата на предпочитанията им към храни. На първата си среща те проверяват дали човекът е за тях по това дали той харесва храната, която те обичат.

LoveAtFirstTaste

Проучване на Knorr сред 12 000 души по света показва, че вкусовите предпочитания са решаващи дотолкова за това дали ще ядем люта или сладка супа, доколкото и с кого ще се храним, т.е. за избора на романтичен партньор. 80% от хората в проучването са заявили, че съвсем естествено се чувстват по-привлечени от хора, които споделят същите вкусове към ястията. 33% казват, че са отблъснати на среща, ако партньорът поръча ястие, което не им харесва. 20% признават, че на среща са си избирали ястие, което не им е вкусно, само за да впечатлят някого.Knorr #LoveAtFirstTaste

Източник: в. "Дейли Мирър"