На 4 юни от 11 часа в Южния парк, на голямата поляна при входа откъм бул. Витоша, различни български изпълнители ще пеят в подкрепа на инициативата

От любов към живота


През 2016 г. кампанията залага на най-милия и емоционален жест – прегръдката, а всички инициативи ще протекат под мотото „Прегърни ме! От любов към живота!“. Думата прегръдка символизира грижата ни за жените, борещи се с рака на гърдата – близо 46 000 жени в България. За да покажат, че всяка жена има нужда от прегръдка, а всяка осма има още по-силна нужда от нея, защото се бори с рака на гърдата.
Може да участвате в кампанията и като закупите шал.

pregyrni me
Кампания срещу рак на гърдата, която се провежда за 14 път у нас. „Обединени от желанието да покажем своята подкрепа за жените с рак на гърда в България, ще извървим пътя до НДК и заедно с Орлин Павлов, Александър Сано и много други български звезди символично ще прегърнем дамите, които се борят с коварната болест. Всеки може да помогне, като се присъедини към похода и закупи благотворителен продукт“, обясняват организаторите от Avon.
Чрез закупуването на продукт от благотворителната серия, подкрепата отива за програмата на фондация „Една от 8“ - „Бъди до мен“, която осигурява психологически и юридически консултации, групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата и техните семейства, както и практическа подкрепа след операция и по време на лечение.

За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната.
rak na gyrdata avon

Профилактика на рак на гърдата


Броят на заболелите у нас от рак на гърдата е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая.
Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.