Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge

Премиерата на новия филм на Мел Гибсън "Hacksaw Ridge" се състоя на 4.09.2016 г. по време на 73-ия филмов фестивал във Венеция. Това е първият филм на 60 годишния австралийски режисьор след 10-годишно затишие. Последният режисьорски проект на Гибсън "Aпокалипто" излезе през 2006 г.

Филмът е базиран на действителна история за войник от американската армия Дезмънд T. Дос, който отказва да носи оръжие на фронта по морални и религиозни убеждения. Въпреки това, той е носител на медал на честта, което е прецедент в армията. Награден е от президента на САЩ Хари Труман за спасяването на живота на над 75 войници в разгара на най-ожесточената битка по време на Втората световна война в Окинава.

Mel Gibson 2016

Mel Gibson is at the Venice film festival with his new film Hacksaw Ridge. Photograph: Ettore Ferrari/EPA


За заснемането на военните сцени Гибсън си спечели похвали от филмовите критици.

Hacksaw Ridge mel-gibson

"Мразя войната, мразя оръжията и съм напълно съгласен с намерението на Обама да забрани свободната продажба на оръжие. Но аз обичам воините и се възхищавам на героите и мисля, че те трябва да бъдат възхвалявани", коментира Гибсън на пресконференция, провела се във Венеция.

Hacksaw Ridge 1

Главната роля в "Hacksaw Ridge" е поверена на Андрю Гарфийлд, станал известнен с участието си във филма "The Amazing Spider-Man". Сред останалите актьори са Винс Вон, Сам Уортингтън, Люк Брейси, Тереза Палмър, Рейчъл Грифитс, Нико Кортес и други.


източник: https://www.theguardian.com/film/2016/sep/04/mel-gibson-on-hacksaw-ridge-real-superheroes-dont-wear-spandex

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.