The Post

The Post

2017 г. е белязана от Фалшиви нови, профили на тролове, дезинформация, полуистини, купени медии, промени в социалните мрежи… и борбата с тях.
България също не изостава от това – в края на октомври бе проведен дебат за Фалшиви новини в здравеопазването, а на 9 ноември е конференция Европа срещу дезинформацията.
Фалшиви новини и пост-истина бяха избрани за думи на 2016 г. – годината, в която дезинформацията се превърна в глобално политическо явление, за което се смята, че е повлияло на резултатите от референдума за излизане на Великобритания от ЕС (юни 2016 г.) и президентските избори в САЩ (ноември 2016 г.).

Това не може да стане тема и в изкуството. Сякаш появил се като проекция на отношенията между администрацията на американския президент Тръмп и медиите, във време, когато журналистиката е атакувана от обвинения за "фалшиви новини", новият филм на Стивън Спилбърг "The Post" се разгръща върху историческите факти около публикуването на строго секретни документи в медиите, пише The Hollywood reporter".
"The Post" е първият проект, който обединява носителите на Оскар Стивън Спилбърг, Том Ханкс и Мерил Стрийп.

the-post-movie-streep-hanks-spielberg
Филмът разказва историята на първата жена-издател на Washington Post Кей Греъм (Мерил Стрийп) и редакторът Бен Брадли (Том Ханкс), които се опитват да публикуват секретни документи от Пентагона, разкриващи политически прикривани факти за войната във Виетнам. Скандал, който обхваща три десетилетия и четирима американски президенти.
Наред с Ханкс и Стрийп в лентата ще видим и актьорите Алисън Бри, Кари Коун, Дейвид Крос, Брус Грийнууд, Трейси Летц, Боб Оденкирк, Сара Полсън, Джеси Племонс, Матю Рис, Майкъл Стюлбърг, Брадли Уитфорд и Зак Уудс.
Сценарият е написан от Лиз Хана и Джош Сингър.
Премиерата на историческата драма е на 22 декември, а у нас филмът ще излезе на голям екран в началото на януари.
Да видим трейлъра на 20th Century Fox:


И защото ни е интересна и очакваме да видим в тази роля  Мерил Стрийп  - още подробности.

Мерил Стрийп в интервю за Анна Уинтур


Няма как да не си припомним за любиминия ни филм „Дяволът носи Прада“, когато става въпрос за Мерил Стрийп и Анна Уинтур.

Защо е интересно? смята се, че първообраз на героинята на Стрийп в „Дяволът носи Прада“ е самата Анна Уинтур. 

„Очевидно е, че ти си влизала в ролята на много изключителни жени. Коя от тях е била за теб най-голямото предизвикателство?” беше въпросът, който главната редакторка зададе в интервюто си със знаменитата актриса в редакцията на списание "Вог".

О, определено трябва да кажа, че си ти”, отговори й през смях Стрийп.

В случая двете говорят за новия филм на актрисата „The Post“. Там тя играе собственичката на „The Washington Post” Катрин Греъм, която трябва да вземе решение дали да публикува разследването, което в крайна сметка води до скандала „Уотъргейт“ и свалянето на Никсън.

Във видеото двете говорят и за скандала с Харви Уейнстейн, за мястото на жените в днешното общество и за проблемите, пред които се изправят. 

Мерил Стрийп в интервю за Анна Уинтур

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.